Kultur

Lokalradioene venter flere lyttere –  på FM

Om tre dager er Nordland først ute i radioomleggingen fra FM til DAB. Motstanden blant folk er stor, men for lokalradioene, som fortsetter med FM-sendinger, kan det bety flere lyttere.

I løpet av 2017 skal DAB erstatte FM i Norge.
  • NTB

Rundt to millioner biler har ikke radio med DAB+ installert, og det gir grunn til optimisme blant lokalradioer, skriver VG.

– Vi forventer masse nye lyttere, i all hovedsak bilførere som ikke gidder eller vil montere DAB, sier Tommy Novik, som er produksjonssjef og redaktør for Radio 3 Bodø.

  • Kommentar: DAB-tvangen er en oppsiktsvekkende politisk inngripen i forbrukermakten


Nærradioene alene

11. januar er Nordland første fylke ut i den store radioomleggingen, som har vært varslet i flere år og diskutert i mange omganger.

Når de riksdekkende radioene forsvinner fra FM-båndet i Nordland, vil Radio 3 Bodø, sammen med konkurrenten FM8000, dominere alene. Om et snaut år skal hele det nasjonale sendenettet være byttet fra FM til DAB.

Tror på lyttervekst

– Vi i lokalradiobransjen tror på lyttervekst. Lokalradioer får større rekkevidde på FM når de nasjonale senderne slås av. Mange av lokalradioene vil også ta i bruk DAB i tillegg til FM, og dermed være tilgjengelig på alle plattformer, sier Pål Lomeland i Norsk lokalradioforbund.

Vil du lese mer om DAB?

Les mer om

  1. DAB
  2. Nordland
  3. Radio