Kultur

Bush-mania i London

Kate Bush gikk av konsertscenen i mai 1979 og kom aldri opp igjen. Før nå.

Kate Bush spiller live igjen, etter 35 års pause. KateBush.com

 • Robert Hoftun Gjestad
  kulturjournalist

Tirsdag kveld spiller engelske Kate Bush (56) den første av i alt 22 konserter på Eventim Apollo i Hammersmith. Det er nå 35 år siden den svært betydningsfulle, men enda mer folkesky artisten sist holdt en konsert, på turné etter hennes to første album var gitt ut.

De 77.000 billettene til høstens konsertrekke, som skal gå frem til onsdag 1. oktober, ble ifølge arrangøren utsolgt på et kvarter i mars i år.

Nå melder engelske medier om realt «Bush-mania» i London.

Utnyttes

Ifølge den engelske avisen The Guardian er nemlig «alle» på pletten for å utnytte engasjementet som konsertrekken har brakt med seg.

Diverse hyllestband spiller, fanziner og magasiner gjenutgis, gallerier stiller ut, radiokanaler sender dokumentarer, svartebørsen koker, og medlemmer av artistens egen familie våkner opp.

Blant annet har artistens bror John Carder Bush trykket opp en ny utgave av sin bok Cathy , en samling av bilder av Kate Bush fra da hun var ung.

— Originalen blir sett på som en spesiell skatt av dem som eier den. Jeg er begeistret for at denne skatten nå blir tilgjengelig for et mye større publikum, sier broren til avisen, og tar mellom 40 og 120 engelske pund for den nye utgaven.

Hysteri

På den mer bisarre siden får man ifølge The Guardian nå også kjøpt T-skjorer med påtrykk som forteller at man fikk tak i en av de svært ettertraktede billettene. Eventuelt en T-skjorte som viser at man ikke fikk det til.

Avisen sammenligner oppstyret rundt Kate Bush nå med det som skjedde rundt Led Zeppelins ene gjenforeningskonsert i London i 2007. Da prøvde anslagsvis 200 millioner mennesker å skaffe seg en av de 18.000 billettene.

Aftenposten er til stede i London tirsdag. Les mer på ap.no/kultur.

 1. Les også

  Kate Bush: - Ikke film meg

 2. Les også

  22 Kate Bush-konserter utsolgt på ett kvarter

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Konsertrekke i særklasse

 2. FOTBALL

  Hevder Lampard er nær sjokkovergang

 3. VERDEN

  Storbrannen i London startet i en fryser

 4. KULTUR

  Klar for ny Harry Potter-feber: – Teaterforestillingen er bedre enn filmene

 5. ØKONOMI

  25-åring ble Storbritannias rikeste over natten

 6. KULTUR

  Harry Potter-billetter prises til 67.000 kroner på svartebørsen