Kultur

Et skritt nærmere filmatisering for Nesbø

Den svenske regissøren Tomas Alfredson overtar etter Martin Scorsese som regissør for Hollywood-versjonen av Jo Nesbøs «Snømannen».

Regissør Tomas Alfredson.

 • Kaja Korsvold

Filmatiseringen av Jo Nesbøs verdensomspennende suksessbøker om Harry Hole har vært planlagt lenge, og det har lenge også vært bekreftet at Martin Scorsese ikke kom til å har regien på Snømannen, slik det først var planlagt.

Tirsdag skriver Variety at det nå er svenske Tomas Alfredson som får regien og at veteranen Scorsese nå står som en av produsentene for filmen.

Snømannen er Nesbøs til nå mest populære bok om Harry Hole i utlandet og har toppet alle de store bestselgerlistene i USA og England. Man regner med at det etterhvert skal bli en serie filmer om Harry Hole produsert i Hollywood.

Sønn av Hasse

Tomas Alfredson (49) er sønn av den legendariske svenske komikeren, forfatteren og skuespilleren Hasse Alfredson. Han har arbeidet som film— og TV-regissør i mange år og slo igjennom i Sverige i 1995 med filmen Bert - Den siste oskulden.

Hans film La den rette komme inn vant i 2008 prisen for beste film på Tribeca filmfestival i New York. I 2011 hadde han regien på en nyinnspilling av en John Le Carré-film med tittelen, Tinker, Tailor, Soldier, Spy som ble Oscarnominert.

Ifølge SVT.se skal filmen produseres av Working Title Films sammen med Alfredsons selskap Another Park Film. Medprodusent till filmen blir også svenske Peter Gustafsson.

 1. Les også

  Jo Nesbø-bok blir DiCaprio-film

 2. Les også

  - Bruker mer tid på fjellklatring enn å utvikle film og TV-serier

 3. Les også

  Litterær bloddoping

 4. Les også

  Dette er mest populært blant de innsatte

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  «Snømannen:» Naturen stjeler for mye av oppmerksomheten

 2. KULTUR
  Publisert:

  Hvis du trodde de norske anmelderne var nådeløse mot «Snømannen», vent til du ser hva de internasjonale anmelderne mener.

 3. KULTUR
  Publisert:

  «Snømannen» slaktes

 4. KULTUR
  Publisert:

  Nekrolog Hans Alfredson: En av de største klovnene er borte

 5. KULTUR
  Publisert:

  Første trailer for «Snømannen»-filmen klar

 6. KULTUR
  Publisert:

  Hans «Hasse» Alfredson er død