Kultur

Serieprat: «Denne briljante serien må jo alle se»

Elena og Lila knytter uløselige bånd i barndommen. Det er ikke bare enkelt for de to jentene.

Elena Ferrantes Napoli-serie har solgt over 10 millioner eksemplarer i 40 land. Nå er boksuksessen blitt TV-serie.

 • Cecile Asker
 • Jonas Brenna
  Produsent / innkjøpssjef video
 • Einar Aarvig, filmjournalist
 • Lurer du på hvilken serie som skal bli din neste? Med Aftenpostens serienyhetsbrev får du håndplukkede anbefalinger annenhver fredag.

TV-serien My Brilliant Friend er oppkalt etter første bok i Napoli-serien til den anonyme italienske forfatteren Elena Ferrante. Serien er en oppvekstroman som handler om livet til venninnene Lila og Elena. Vi møter dem først på 50-tallet, i fattige kår i Napoli, og følger dem deretter til de er to gamle damer.

Serien har fått strålende kritikker så langt. Aftenpostens anmelder mente at det var som å få tolv rette uten å levere kupong. Skuespillerprestasjoner, mafiareferanser og italiensk film er noe av det som diskuteres i ukens episode av Serieprat.

Episoden kan du høre her.

Slik lytter du til Serieprat

En ukentlig podkast fra Aftenposten om TV-seriene alle snakker om akkurat nå. Med subjektiv synsing, sladder og serietips. I studio: Cecilie Asker, Jonas Brenna og Einar Aarvig. Produsent: Sandra Mørkestøl.

Du finner Serieprat der du hører på podkast:

I faktaboksen under finner du en enkel guide til hvordan du kan lytte:

Bruker du Iphone eller Mac?

Klikk på denne iTunes-linken og deretter på abonner. Da lastes nye episoder automatisk ned til Itunes på din mobil eller Mac.

Bruker du Android-telefon?

Besøk denne siden eller last ned en podkast-app på telefonen din (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på og trykker «abonner». Du kan også sørge for at nye episoder lastes ned automatisk, i innstillinger.

Vil du lytte på datamaskinen?

Bruker du PC eller Mac, kan du lytte på denne siden eller klikke på Itunes om du har programmet installert. På mobil kan du laste ned en podkast-app (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på.

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

 1. Podkast
 2. Elena Ferrante
 3. TV
 4. Anmeldelse
 5. TV-serier
 6. TV-anmeldelser
 7. Serieprat