Kultur

Har mottatt flere varsler fra skuespillere i vinter: – Det dreier seg om alt fra sleivete kommentarer til overgrep

Skuespillerforbundet er blitt varslet om alt fra sleivete kommentarer til overgrep. Også teaterledere har fått inn meldinger om seksuell trakassering i vinter.

– Ofte er det slik at de som varsler, eller de som har fått et varsel mot seg, ikke lenger har kontrakt med den aktuelle arbeidsgiveren. Etter hvert tror jeg arbeidsgiverne har skjønt at de likevel må ta ansvaret og håndtere sakene, sier leder Knut Alfsen i Skuespillerforbundet. Foto: Dan P. Neegaard

  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

Antall henvendelser om seksuell trakassering har økt betydelig siden #metoo-kampanjen startet i fjor høst, ifølge leder Knut Alfsen i Norsk Skuespillerforbund. Han forteller at «en god del saker» har havnet på deres bord.

– Henvendelsene er veldig varierte. Noe ligger langt tilbake i tid, annet er av nyere dato. Noe er veldig alvorlig, annet er mindre alvorlig. Det dreier seg om alt fra sleivete kommentarer til overgrep, sier Alfsen

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.