Kultur

Vil se hvordan det går

Facebook vedgår at det blir lettere å finne ut mer om folk ved hjelp av den nye tidslinjen.

Slik ser det ut når Facebook reklamerer for tidslinjen.
  • Per Kristian Bjørkeng
    Per Kristian Bjørkeng
    Journalist
Les også

Snart vil all informasjon om deg bli synlig på Facebook

Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

Facebook bygde sin suksess nettopp på at medlemmene kunne dele sine tanker, bekymringer og gleder med en begrenset, tiltrodd gruppe venner. De siste årene har tjenesten fått mye kritikk for å skyve stadig mer av brukernes sensitive innhold ut i offentligheten.

Facebooks nordiske talsperson Frida Löwengren mener det ikke er gitt at den nye tidslinjen fører til at flere uforvarende deler mer med offentligheten.

— Med tidslinjen får du muligheten til å dele mer, og også oppdage mer, gjennom dine venners interesser. Hvordan folk vil bruke det, og om de vil dele mer, gjenstår å se, sier hun. Löwengren avviser at det nødvendigvis vil bli delt mer.

— Tidslinjen gir deg en måte å uttrykke deg på, og også oppdage ny musikk, filmer og mye annet gjennom øynene til dine venner. Du kan også se et fullstendig bilde av livet ditt på Facebook. Det er bare en ny metode for å presentere og strukturere innhold som allerede er i profilen din. Innstillingene for hva du deler med hvem, er de samme som før, og du har nå en mulighet til å ha bedre kontroll med hva du deler, mener hun.