Kultur

Gruppen kommer til Oslo i august:Slayer-gitarist Jeff Hanneman er død

Gitarist Jeff Hanneman i det markante metallbandet Slayer er død, 49 år gammel. Hanneman var med på å starte Slayer i 1981. Gruppen er blant attraksjonene på Øya-festivalen i Oslo i august.

Jeff Hanneman (t.h.), her sammen med bandkollega Kerry King, er død. Det er King og resten av bandet som selv melder om dette på sine nettsider. Alik Keplicz, AP

 • Sturle Scholz Nærø

Hanneman døde av leversvikt, melder NTB. Musikeren ble tvunget til å ta en pause fra gruppen i 2011, etter at han ble bitt av en edderkopp og ble alvorlig syk.

Hanneman var innlagt på et lokalt sykehus i nærheten av sitt hjem i det sørlige California da han døde torsdag kveld, norsk tid. Han etterlater seg kona Kathy, to brødre og en søster.

Han vil bli dypt savnet, skriver Slayer på sine nettsider.

Innflytelsesrikt

Jeff Hanneman var selv med å starte Slayer i Los Angeles i 1982. Gruppen spiller en ekstrem form for såkalt thrash metal, og kjennetegnes ikke minst av kontroversielle tekster. Kombinasjonen har gjort kvartetten til et svært innflytelsesrikt metal-band.

Albumet Reign in Blood (1986) regnes som et av tidenes beste innen sin genre. Flere av utgivelsene til Slayer har vært på norske hitlister, og gruppen har flere ganger spilt i Oslo Spektrum.

Til Oslo

I juni legger amerikanerne ut på en større Europa-turné., som starter i Polen. De spiller i en rekke europeiske land helt frem til september.

 1. august står Øya-festivalen i Oslo for tur. Dette blir første gang heavyrockerne opptrer på en utendørsscene i den norske hovedstaden, melder Øya-festivalen på sine hjemmesider.
 1. Les også

  Øyas nye damer

Slayer anno 2009: Dave Lombardo (f.v.), Kerry King, Jeff Hanneman og Tom Araya. Mark Seliger, AP

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Konsertanmeldelse: Slayers avskjedskonsert i Norge viste hvorfor bandet er legendarisk

 2. KULTUR

  Musikkbyen Oslo tar aldri fri – her er noen konserthøydepunktene fremover

 3. KULTUR

  Tons of Rock: Rått slipp med tonnevis av tunge navn til Halden

 4. KULTUR

  Metal-fans fra over 50 land kommer til Ekebergsletta

 5. KULTUR

  Metal-giganter til Oslo

 6. FOTBALL

  Tysk kamp ble avbrutt: Trener sendt til sykehus med ambulanse i pausen