Kultur

Forlenget varetekt for A$AP Rocky i Sverige

Tingretten i Stockholm har forlenget varetekten for den amerikanske rapperen A$AP Rocky, som ble pågrepet etter en voldsepisode i juni.

A$AP Rocky sitter varetektsfengslet i Sverige, anklaget for voldsbruk. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB

A$AP Rocky, eller Rakim Mayers som han heter, var innblandet i et slagsmål i den svenske hovedstaden 30. juni. Deler av hendelsen ble filmet og er sett av millioner av mennesker i sosiale medier.

Rapperen hevder å ha handlet i selvforsvar, men fredag fikk påtaleansvarlig Daniel Suneson medhold i sitt krav om forlenget varetekt til 25. juli.

Under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører, argumenterte Suneson med faren for at A$AP Rocky ville forlate Sverige dersom han ble løslatt, noe tingretten i Stockholm var enig i.

Pågripelsen av A$AP Rocky har fått stor oppmerksomhet, ikke bare i musikkmiljøet. Tre amerikanske kongressrepresentanter har sluttet opp om en protestaksjon for å få ham løslatt, og det samme har USAs tidligere ambassadør i Sverige, Mark Brzezinski.

Realitystjernen Kim Kardashian har også engasjert seg, og på Twitter har hun takket president Donald Trump, hans svigersønn og rådgiver Jared Kushner og utenriksminister Mike Pompeo for bistand.

Les også

  1. ASAP Rocky begjæres varetektsfengslet i Sverige

  2. Asap Rocky avlyser Kadetten-konsert

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Hiphop (musikk)
  2. Musikk
  3. Sverige