Kultur

Ryktekaos rundt obduksjonen

Michael Jackson var nærmest skallet, utmagret og med piller i magen da han døde, hevdet flere store aviser i går. - Bare tull, ifølge kjendisnettstedet TMZ.

Michael Jackson under en øvelse til London-konserten som skulle ha vært hans comeback som sceneartist. Et kaos av rykter florerer om årsaken til hans død. Foto: REUTERS

  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator

Mandag offentliggjorde den engelske tabloidavisen The Sun det som angivelig var de første detaljene fra obduksjonen av Michael Jacksons kropp. Den 178 centimeter høye popstjernen skulle visstnok veie kun 51 kilo, og være svært mager – et resultat av at han kun spiste ett lite måltid om dagen, ifølge avisen. Videre skrev avisen at Jackson praktisk talt var skallet og derfor bar parykk, at han hadde omfattende arr etter minst 13 kosmetiske operasjoner, og mange nålestikk etter injeksjoner av narkotiske smertelindrende stoffer.

Saken ble raskt plukket av flere store nettaviser, og både VG og svenske Expresssen hadde saken øverst på sine nettsider i går.

Rapporten fabrikkert

Mandag kveld meldte imidlertid det amerikanske kjendisnettstedet TMZ at detaljene om Jacksons tilstand i dødsøyeblikket var feilaktige, og at obduksjonsrapporten var fabrikkert.

Selv om nettstedet har et noe frynsete rykte, har TMZ’ dekning av dramaet rundt Jacksons død utmerket seg i positiv forstand. Nettstedet var det første som rapporterte at popkongen ble kjørt til sykehuset på fredag, og også først ute med å bekrefte at Jacksons var død.

TMZ siterer en ikke navngitt kilde fra Los Angeles’ dødsfalletterforskere, som hevder at opplysningene fra obduksjonsrapporten ikke har kommet fra deres kontorer. Kilden sier til nettstedet at «informasjonen er upresis, og noe av det er helt usant».

Får barna midlertidig

Jackson etterlater seg tre barn, hvorav to med ekskona Debbie Rowe. I et intervju med en annen engelsk tabloidavis, News of the world, hevder hun at Jackson ikke er barnas biologiske far, men at hun ble inseminert med sæd fra en anonym donor for å bære frem barn for popkongen. Artikkelen ble senere fjernet fra nettstedet. I intervjuet hevdet hun også at hun ikke ønsket foreldreretten til barna.

Barna Prince Michael Jr. (12), Paris Michael Katherine (11) og Prince Michael II (7), som har ukjent mor, bor nå hos Michael Jacksons foreldre.

Jacksons mor Katherine har søkt om foreldreretten til barna, og i går kveld meldte Los Angeles Times at hun har fått dette

Les også

Blir hos farmor inntil videre

Saken skal opp til endelig behandling i retten i Los Angeles 6. juli.

I Katherine Jacksons uttalelse heter det at hun og bestefar Joe Jackson har et «veletablert forhold» til barna. Hun mener det vil være skadelig for barna om de blir overlatt til Debbie Rowe.

Les også

  1. Michael Jacksons siste vilje holdes skjult

  2. Familien planlegger storslått bursdagsfeiring

  3. Fråtsingen er i gang

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk