Kultur

Alexandra Beverfjord blir ny nyhetsdirektør i NRK

  • Kristin Jonassen Nordby
Alexandra Beverfjord blir ny nyhetsdirektør i NRK.
  • NRK er suverent best på TV og radio, og vi har alle forutsetninger for å lykkes digitalt, sier NRKs kommende nyhetsdirektør.

Aftenposten i samarbeid med medier24.com. Les mer om samarbeidet her.

Klokka 13.03 onsdag bleAlexandra Beverfjord (38) presentert som NRKs nye nyhetsdirektør. Det skjedde under et «husmøte» på Marienlyst, derBeverfjord ble presentert av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Dette skjer etter at NRK-sjefen trengteekstra tid på å bestemme seg. Avgjørelsen var først ventet før helgen.

Beverfjord rykker opp internt fra jobb som reportasjeredaktør i NRK.

– Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

– Beverfjord har kompetansen til å sørge for at NRKs nyhetsdekning fortsatt skal ha en viktig posisjon og bred tillit i et omskiftelig og krevende marked, sier legger han til.

— Først på de store sakene

— Den viktigste jobben er å sørge for at NRK er ledende på nyheter. Vi skal både levere på løpende nyheter og være best på dybde og analyse. Ikke bare rapportere hva som skjer, men hvorfor det skjer. Vi skal være folks hverdagsleksikon, sier Beverfjord til Aftenposten.

Hun mener NRK skal dyrke den tunge journalistikken innenfor utenriks, økonomi, politikk, kultur og debatt fremover.

— Vi skal beholde og videreutvikle NRKs unike posisjon på TV og radio, samtidig som at vi bygger NRK sterkere på det digitale. Vi må være tilgjengelige der brukerne til enhver tid er, sier hun.

Hun legger også vekt på digitaliseringen også NRK skal gjennom:

– NRK nyheter er det mediehuset i landet som har den høyeste troverdigheten. Vi er suverent best på TV og radio, og vi har alle forutsetninger for å lykkes digitalt, sier NRKs kommende nyhetsdirektør.

Overtar etter Kalbakk

Beverfjord overtar jobben etter Per Arne Kalbakk, som blir etikkredaktør. Kalbakk ble bedt om å fratre stillingen av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Alexandra Beverfjord har gjort en solid karriere de seneste årene, og gikk for noen år siden fra jobb som nyhetsredaktør i Dagbladet til NRK.

Nå er hun reportasjeredaktør, og har det siste året vært nevnt i nær sagt alle sammenhenger der lederjobber i mediebransjen har vært lyst ut. Hun nyter stor tillit oppover og i store deler av NRK, men har også møtt noe motstand fra deler av nyhets- og TV-miljøet på Marienlyst.

Det er ventet tøffe tak

Nyhetsdirektørjobben innebærer ansvar for nærmere 400 ansatte i nyhetsdivisjonen på Marienlyst. Og her er det ventet tøffe tak framover – både i form av kostnadskutt og omstilling til en digital og flermedial mediehverdag.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har tidligere sagt at han ønsker seg en direktør med evne til lagbygging og med et komplett, digitalt hode.

Andre saker fra medier24.com:

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst:

Les også

  1. NRK nye nyhetssjef: En digital trollmann ønsket

  2. Disse vil bli nyhetsdirektør i NRK

  3. Per Arne Kalbakk går av som nyhetsdirektør i NRK

Les mer om

  1. Medier24
  2. NRK
  3. Medier