Kultur

HBO lager sin første norske serie

Serien omtales som en science fiction-satire. Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen skal spille hovedrollene.

Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen har hovedrollene i HBO Nordics nye, norske serie
 • May Synnøve Rogne
  May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

HBO Nordic har gitt grønt lys til sin første norske originalproduksjon, skriver selskapet i en pressemelding torsdag. Serien har fått tittelen Beforeigners og omtales som en science fiction-satire satt til nær fremtid.

Bak serien står kjente navn som Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (Lilyhammer). Serien skal regisseres av filmskaperen Jens Lien, som sto bak den kritikerroste filmen Den brysomme mannen (2009). På rollelisten står Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen.

– Serien utforsker hva en bølge av immigranter fra fortiden ville gjort med dagens samfunn. Vi ser frem til å sette denne historien ut i livet sammen med regissør Jens Lien, skriver Bjørnstad og Skodvin i pressemeldingen.

 • «Oslo Zoo» bør slukes i en TV-jafs: Forfriskende og absurd om en Uber-sjåførs hverdag i Oslo.

HBOs andre nordiske produksjon

Beforeigners er ikke HBOs første serie fra Norden. De har nettopp gjort ferdig innspillingen av Lukas Moodyssons serie Gösta i Sverige.

HBO er ikke den eneste strømmetjenesten som satser på mer lokalt innhold. Netflix har i år økt sin satsing markant i Europa.

– Europa er et stort satsingsområde for oss. 55 av titlene vi nå har i produksjon, er europeiske. Vi er på utkikk etter innhold som settes pris på lokalt, men som samtidig har et globalt markedspotensial, sa Erik Barmack, Netflix’ sjef for internasjonale produksjoner, da vi traff ham i Roma tidligere i år.

– Morsom og annerledes

HBOs Beforeigners beveger seg inn i fremtiden og starter med at mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De kommer fra tre ulike tidsperioder: Steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Serien følger så to detektiver som snubler over en konspirasjon mens de etterforsker drapet på en som har kommet fra fortiden, altså en beforeigner.

Beforeigners er en særdeles original og underholdende satire fra nær fremtid. Jeg er veldig stolt over at dette blir vår første norske serie. Det er en morsom, annerledes og tankevekkende serie, en ekte HBO-produksjon, skriver Hanne Palmquist, sjef for originalt innhold ved HBO Nordic.

Les mer om

 1. TV
 2. Sci-fi
 3. TV-serier
 4. Nicolai Cleve Broch
 5. HBO
 6. HBO Nordic