Tone Sofie Aglen slutter i Adresseavisen – blir kommentator i VG

Politisk redaktør Tone Sofie Aglen (41) har sagt opp jobben som politisk redaktør i Adresseavisen fordi hun har fått ny jobb som kommentator i VG.

Tone Sofie Aglen (41) var politiker for SV på tidlig 2000-tall. I 2006 brøt hun med SV, gikk til Senterpartiet og ble ordførerkandidat i Trondheim året etter.

Det opplyser redaktør Kirsti Husby i Adresseavisen i en melding til redaksjonen torsdag.

– Jeg vil benytte muligheten til å takke Tone Sofie for den gode innsatsen hun har lagt ned for Adresseavisen de siste årene. Hun har vært en viktig stemme både i Midt-Norge og nasjonalt og markert avisen på en svært god måte, skriver Husby.

Politisk redaktør Hanne Skartveit i VG er tilfreds med ansettelsen.

– Tone Sofie Aglen har i løpet av kort tid blitt en profilert og tydelig kommentator i Adresseavisen og jeg har lest henne med stor glede. Hun kan norsk politikk godt, som hun har dekket fra Trondheim, sier hun til Medier24.

Skartveit trekker fram at Aglen har en bred bakgrunn, blant annet som politiker for SV på tidlig 2000-tall. I 2006 brøt hun med SV, gikk til Senterpartiet og ble ordførerkandidat i Trondheim året etter.

– Hun har en fascinerende bakgrunn og har sittet i flere styrer. Jeg vil si at hun har en bred kompetanse på å kommentere det norske samfunnet. Vi er veldig glade i dag, sier Skartveit.

Aglen har vært kommentator i Adresseavisen siden 2014. To år senere ble hun politisk redaktør.

Hun har blant annet sittet i styret til Helse Midt-Norge, TrønderBilene og Filmfest Trondheim.