Kultur

Strikking minutt for minutt på NRK

Nasjonal strikkekveld blir en av statskanalens storsatsinger for det neste året.

Strikking er neste tema for NRKs satsing på «slow-TV». Linorka /FOTOLIA

 • Kjetil Samuelsen

NRK presenterte sine satsingsområder på et internt strategimøte i Kristiansand i dag. Blant annet ble kanalens nye minutt for minutt-satsinger avslørt. Til vinteren blir det nasjonal strikkekveld, minutt for minutt.

— Strikkekvelden ble presentert her i dag. Den går vel på lufta til vinteren, nå vi trenger raggsokker alle sammen, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Fædrelandsvennen.

Mange minutter siden starten

NRK startet sin minutt for minutt-trend da de viste den drøye sju timer lange togturen med Bergensbanenpå NRK 2 høsten 2009. Etter det har det blitt vist laksefiskeåpning, Hurtigruta, Flåmsbanen, Telemarkskanalen, Nordlandsbanenog Holmenkolltrikken, alle minutt for minutt. Og Nasjonal vedkveld, som har gjort NRK kjent helt til USA.

Les også

Norsk ved-TV vekker oppsikt i USA

— Jeg var i USA for en tid siden, og var innom blant annet New York Times, HBO, Google, Twitter og Discovery. Alle stedene hadde de hørt om «Nasjonal vedkveld». De har utropt oss til verdensmestre av slow-tv. Men de synes det var kult, sier Eriksen, som har tatt med seg omtrent 150 NRK-kolleger til Kristiansand.

Sliter med de unge

Tall fra TNS Gallup viser at NRK og TV 2 har seere med gjennomsnittsalder på over 50 år, mens VGTV har seere med gjennomsnittsalder på under 35 år.

— Som allmennkringkaster skal vi nå bredt. Seere under 12 år og over 60 år er viktige for oss, så vi vil alltid ha en jevnere fordeling av alder og dermed også snittalder. Men det er viktig for oss å ha programmer som også gjør at vi når de unge. Der er VG, mens vi er i en utfordrersituasjon, sier kringkastingssjefen.

 1. Les også

  Nå er norsk vedhugst blitt mat for satirikerne

 2. Les også

  Bettan mot Hank i ny Stjernekamp

 3. Les også

  Morgen med Count Basie

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Skam» tar av, men serien går fortsatt i minus for NRK

 2. KULTUR

  Skam-universet utvides til fem europeiske land

 3. KULTUR

  Netflix skal vise norsk sakte-TV

 4. KULTUR

  Kringkastingssjefen om NRK Satiriks-bråket: – Kan hende det skjer igjen

 5. KULTUR

  Flertallet vil ikke ha NRK i Groruddalen

 6. KULTUR

  Dette er NRKs forslag for nye Marienlyst