Tar familiedramaet til nye høyder

TV-serien Transparent fortsetter å levere glimrende fortellinger på tvers av generasjoner, om relasjoner, seksualitet og kjønnsidentitet.

Maura (Jeff Tambour) drar på feministfestival md døtrene sine, i søken etter et dypere kvinnefellesskap. Men hun finner snart ut at det ikke er så lett å passe inn som hun hadde håpet.
  • Cecilie Asker

Da første sesong av Transparent ble sluppet på tampen av 2014, ble den raskt en av de store, positive serieoverraskelsene det året. Kort fortalt handler serien om den jødiske familiefaren Mort (Jeffrey Tambour) som endelig bestemmer seg for å komme ut som Maura, til både familie og omverdenen. Seerne får oppleve hvordan denne avgjørelsen ikke bare får innvirkninger på Mauras videre liv, men også påvirker hennes fraskilte kone og deres tre barn.

Timingen for lanseringen av Transparent kunne neppe vært bedre, noe som også resulterte i et velfortjent prisdryss med flere Golden Globes og en Emmy Award allerede i første runde. Sammen med TV-stjerner som Laverne Cox kjent fra Orange is The New Black og Caitlyn Jenner, først kjent som Bruce Jenner i realityserien Keeping up with the Kardashians, har Transparent vært en viktig bidragsyter til at 2015 ble det store gjennombruddsåret for transpersoner i populærkulturen, og i Hollywoods underholdningsindustri.

Les hele saken med abonnement