Kultur

- Bare Jorun kan bli idol

Fagfolk fra musikkbransjen har liten tro på den videre karrièren til årets Idol-finalister.

 • Forf>
 • Forf><forf>stig B Hansen (foto) <
 • <forf>cecilie Asker <

— Jorunn er den eneste som kan bli noe, slår platedirektør Christer Falck fast.

I glemmeboken.

Fenomenet "Idol" er i år større enn noen gang, og kjendisfaktoren for årets finalister er skyhøy frem mot finalen i Oslo Spektrum 20. mai. Men etter hvert som finalistene faller ut av konkurransen kommer også mange av dem til å gå i glemmeboken for både mediene og publikum. Aftenposten har satt sammen et ekspertpanel fra musikkbransjen, som har vurdert hvilke sjanser årets Idol-finalister vil ha i popbransjen utenfor Idol. Resultatet var alt annet enn lovende for de elleve finalistene som nå er igjen i konkurransen.

Søte og greie.

— Det er mange som er søte og greie her, men det er lite som kommer fra hjertet, kritiserer popekspert i "Store Studio" NRK1, Per Sundnes, mens han vurderer de elleve finalistenes opptreden forrige fredag.- Mye usikkerhet, flere av dem klamrer seg fast til mikrofonen, sier dansekoreograf Vibeke Sørlie- Det er ikke nok å kunne holde en tone hvis du vil bli popstjerne, legger manager i Bpop Management, Julie Forchammer, til. Hun jobber til daglig med flere kjente norske artister som Annie, Jim Stärk, WE og Amulet, og har førstehåndskunnskap hva som er viktig i musikkbransjen.

Stjernekvalitet.

Forrige fredag haglet superlativene fra dommerpanelet i Idol. Mange av finalistene fikk høre at de hadde den etterspurte totalpakken med talent, utstråling, selvtillit, særegenhet og x- faktor, men Aftenpostens ekspertpanel er ikke enig.- Det er ikke mange av disse finalistene som hadde fått kommet inn på mitt kontor. Den eneste som utviser noe stjernekvaliteter her, er egentlig Jorun. Hun har både sjarm og kameratekke. Mitt beste råd til henne, hvis hun vinner, er å snarest mulig ta avstand fra "Idol". Ellers kommer hun til å bli fort glemt hun også, sier platedirektør i C+C Records, Christer Falck.

 1. Les også

  Slik rangerer de Idol-finalistene

Vibeke Sørlie (t.v.), Per Sundnes, Christer Falck og Julie Forchammer anbefaler Idol-deltagerne å ha is i magen. - Skriv låtene selv og vent med å gi ut plate til det er bra nok, sier Christer Falck. Foto: Stig B. Hansen

Les mer om

 1. TV

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Refset Grande på Øya: – Ingen synes kulturlivet er gode på miljø

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Landslaget minner om Idol

 3. A-MAGASINET
  Publisert:

  Christer Falck bakte kake hver gang han fikk melding med hjem fra skolen. Det ble etter hvert en god del kaker.

 4. KULTUR
  Publisert:

  Ravi gir opp å selge musikk – legger ut comebackalbum gratis på Finn

 5. NORGE
  Publisert:

  Høie hasteinnfører ny ordning for dødssyke pasienter etter Aftenposten-artikler

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Ada Hegerberg kåret til årets spiller i verden av BBC