Bettan mot Hank i ny Stjernekamp

Det blir en ny runde med «Stjernekamp» til høsten.

Elisabeth Andressen blir med i høstens Stjernekamp på NRK.

Denne gangen stiller Elisabeth «Bettan» Andreassen og Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby til konkurranse.

Til dyst stiller også Espen Grjotheim, Helene Bøksle, Vidar Johnsen, Agnete Johnsen, Atle Pettersen, Eli Kristin Hansveen, Mimmi Tamba og Silje Nymoen, melder NRK.

«Stjernekamp» er en direktesendt musikkonkurranse der 10 norske artister kjemper om å bli kåret til «Norges ultimate entertainer».

Samme programleder

Programleder blir, i år som i fjor, Kåre Magnus Berg.

Det faste musikkekspertpanelet består av Øyvind «Vinni» Sauvik og Mona B. Riise.

– NRK er svært fornøyde med at «Stjernekamp» er tilbake denne høsten, og med denne casten er det bare å glede seg til sterk konkurranse og store musikkopplevelser, uttaler prosjektsjef i NRK, Pia Basberg.

Rita Eriksen vant i fjor

Fjorårets sesong av Stjernekamp ble gjennomsnittlig sett av 725 000. Det første programmet i serien ble sett av 430 000. Den siste halvtimen var det cirka 900 000 som fulgte de to sangerne Rita Eriksen og Tuva Syvertsens intense kamp om å vinne.

Prosjektsjef for Stjernekamp Gitte Calmeyer kalte den gangen programmet som er laget av produksjonsselskapet Monster for NRK, for en seier på flere måter.

Oppkjøp fra utlandet

— Starten var mager, så har vi økt seertallet for hvert eneste program, en økning på nesten hundre prosent. Men det vi er mest glad for at er det er kommet et nytt norskprodusert konsept som seerne har likt, sier Calmeyer.

Fallhøyden har vært stor, sier prosjektlederen.

— Det vanlige nå for tiden er å kjøpe konsepter fra utlandet. Derfor er dette en seier for den norske kreative utviklingen av TV-underholdning.

Det er danser og koreograf Vibeke Sørlie som hadde ideen til Stjernekamp som ble utviklet i samarbeid med Monster Entertainment. Konseptet er nå solgt til et av verdens største TV-underholdningsselskaper Endemol.

34 land hadde tidligere i vinter kjøpt rettighetene til Stjernekamp av Endemol.

For Rita Eriksen har<i> Stjernekamp</i> vært en eneste stor opptur. – Jeg har fått brynt meg utenfor min komfortsone, sa hun etter at hun vant finalen i fjor.