Favoritt med Rybak-låt

Et par gode overraskelser, ellers for mye av det forutsigbare og anonyme i andre delfinale i årets MGP.

Hank alias Hans-Erik Dyvik Husby er klar for delfinale med "No one."

Martin Blomvik: "Det vakje mi tid"

Urkommersiell dubstep på folkelig nynorsk? Tja, hvorfor ikke. Eller "yes, man" for å låne ordene fra låtskriver Bjørn Johan Muris store MGP-hit fra tre år tilbake. Nå tror jeg neppe at denne lette sjarmøren av en låt vil slå like godt an, selv om den definitivt er rytmisk og fengende nok. Til det er dette en musikalsk sjanger som nok ikke går rett hjem til folket foran lørdags-TV.

Karakter: 3

Annsofi: "I'm with you"

Som tidligere vinner bør låtskriver Alexander Rybak vite hva som fungerer i internasjonal ESC-sammenheng, når han skriver for en tidligere talenkonkurransedeltager med sterk stemme. Stemmen er da også sentralt plassert her, med Rybaks eget felespill kledelig bak. Den fyldige, folkaktige melodien trenger litt tid for å sette seg, men ender som en solid ballade. Og favoritt her.

Karakter: 4

Shackles: "On hold"

Shackles var en kvartett, også de fra en talentkonkurranse på TV. Nå er det bare to damer igjen, som har fått hjelp av erfarne svensker og norske Silya som låtskrivere. I mine ører har de sammen ikke klart å komme særlig langt og godt. Én ting er at stemmene er av flat, kvinnelig dusinvare. Verre er det at den lett klubbrytmiske popmelodien ikke klarer å karre seg ut av det alt for anonyme.

Karakter: 2

Hank: "No one"

Hank alias Hans-Erik Dyvik Husby har gjort mye, fra Turboneger-punk via Jesus og "Idol" til å overbevise som svensk visesanger. At han dukker opp i MGP er lite overraskende, men at han trer inn med erketypisk, amerikansk FM-rock gjør det. Hank og bandet gjør ingen skam på den trauste sjangeren mens de synger om et brutt forhold, men særpreget til å skille seg ut i et ESC med 39 land mangler.

Karakter: 3

Fjellfolk: "Ulvetuva"

En del folkemusikk har alltid fast plass i delfinalene i MGP. Og som regel stopper det der, eller i selve finalen. Slik tror jeg det fort kan bli i år også, selv om trioen Fjellfolks låt vokser seg bedre ved flere lytt. Det er noe i stemmen, noe i felespillet og absolutt noe i de mer moderne rytmene som følger refrenget, men summen av alt blir likevel ikke så stor at denne er helt unik. Men bra.

Karakter: 4

Haji: "Shine with me"

Som en del av trioen United var Haji med i en MGP-delfinale i fjor, uten hell. Nå prøver han seg på nytt alene, men dessverre med en poplåt som ikke holder høy nok standard i dette selskapet. Det blir sikkert dans og fest på scenen, siden medskribenten her er én del av ypperlige Kingwings Crew. Men bak ligger en anonym poplåt som ikke vil bringe oss noen vei i ESC-finalen.

Karakter: 2

Margaret Berger: "Feed you my love"

Andre delfinale avsluttes med overraskende poptyngde. Trønderske Berger var tidlig med i "Idol", og har etablert seg som artist etter det. Denne låten har hun fått av Karin Park og to som tidligere har skrevet hits for Pink, og det høres i lydbildet. Om TV-publikum ikke skremmes av de tidvis skurrende og dramatiske synthene og heller lar seg fenge, kan denne fort seile opp som en outsider.

Karakter : 4

"I am with you" er skrevet av Alexander Rybak og fremføres av Annsofi.
Margaret Berger er tidligere deltager i "Idol." Nå er hun med i andre delfinale med bidraget "Feed you my love."