Kultur

Boken til Durek Verrett gis ut i Norge

Boken «Spirit Hacking», skrevet av den selverklærte sjamanen Durek Verrett, gis ut av Lille Måne Forlag, opplyser Dagbladet.

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett holder foredrag på Clarion hotell i Stavanger. Nå skal Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • NTB

– Jeg tenker boka kan gi spirituelt påfyll til de som ønsker det, så får folk velge selv hva de vil være med på og ikke, sier forlegger Jan Mesicek i Lille Måne til Dagbladet.

Forlaget opplyser på sine nettsider at boka kommer ut 29. november, og den får på norsk tittelen «Sjamanens reise».

Cappelen Damm stoppet i oktober boka til den selverklærte sjamanen. Ifølge forlagssjef Knut Ola Ulvestad ble den stoppet på grunn av etiske vurderinger.

Les også

Ingeborg Senneset: Cappelen Damm legger seg paddeflat for sjaman Durek-kritikk. Det lyder uutholdelig hult når man ser hva de har gitt ut før.

Cappelen Damm ble oppmerksom på problematiske passasjer i boka først etter mediestormen som oppsto da den ble utgitt i USA.

– Det var passasjer i den amerikanske versjonen som vi ikke trodde var med i den norske utgaven. Det viste seg imidlertid at bøkene var identiske, opplyste Ulvestad til NTB. Han understreker at det spesielt er avsnittene som handler om årsaker og behandlingsformer for kreft som er problematiske.

Verrett ble kjent for nordmenn i forbindelse med at han og prinsesse Märtha Louise i mai erklærte at de var et par. Dette var like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman». Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, som førte til at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

 1. Les også

  Durek Verrett beklager til nordmenn

 2. Les også

  Sjaman Dureks bok stoppes

 3. Les også

  Sjaman Durek hardt ut mot norsk presse

Les mer om

 1. Litteratur
 2. Durek Verrett

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Sjaman Dureks bok stoppes

 2. KULTUR
  Publisert:

  Durek Verrett beklager til nordmenn

 3. NORGE
  Publisert:

  – Jeg hadde også tenkt at dette var en gal manns tale

 4. KOMMENTAR
  Publisert:

  Forlaget legger seg paddeflat for sjaman-kritikk. Det lyder uutholdelig hult.

 5. KULTUR
  Publisert:

  Prinsesse Märtha Louise tar et oppgjør med rasisme

 6. NORGE
  Publisert:

  Märtha Louise: – Pressens omtale en ekstra påkjenning etter Aris død