Kultur

Kjendis-premiere

Kjendiser, filmfolk og bebrillede Potter-fans fikk en smugtitt på «Harry Potter og Føniksordenen» tirsdag kveld.

Katie Leung, som spiller Harry Potters flamme i den siste filmen, måtte skrive autografer til horder av fans som var møtt opp ved premieren på Colosseum kino i Oslo. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX

Til førpremieren på Colosseum kino i Oslo kom det også storfint besøk. Katie Leung, som spiller Harry Potters flamme Cho Chang, og Matthew Lewis, som spiller Potters trofaste følgesvenn Nilus Langballe, kastet glans over førpremieren, og fikk fansen til å hyle og finne fram autografblokkene.

«Harry Potter og Føniksordenen» har begeistret kritikerne. VG skriver at det er mer magi og menneskelighet i filmen, som er den femte i rekken om Harry Potter. Aftenposten skriver at filmen er mørkere og at effektene er spektakulære. Dagbladet mener at filmen er den smarteste til nå, med skarpere poeng og vitser samt tydeligere og mer gjennomførte karakterer.

Dør han i den siste boken?

Elsker Potter

I motsetning til mange av de yngre tilhengerne hadde artist Marion Ravn latt Potter-kostymet henge hjemme under tirsdagens førpremiere. Men det er ikke dermed sagt at hun hadde lave forventninger til filmen.

– Jeg elsker Harry Potter, jeg er kjempefan, sier Ravn.

Hun trekker fram Harrys venn Hermine som sin favorittkarakter og sier hun tror «Harry Potter og Føniksordenen» er den beste Potter-filmen så langt.

– Filmene begynner å bli litt mørkere. Det liker jeg, sier hun før hun forsvinner inn i kinosalen.

Vil overraskes

Også direktør i bransjeorganisasjonen Film & Kino Lene Løken har store forventninger til filmen.

– Jeg har lest at Harry begynner å bli en mer voksen og spennende person. Det er flott at fansen kan vokse med ham, sier Løken.

Hennes premierefølge Pål Bang-Hansen er ikke like forventningsfull.

– Jeg kan egentlig ikke fordra Harry Potter, men jeg kommer i håp om å bli overrasket. Kanskje filmen er morsom likevel, sier Bang-Hansen.

Og mens skuespillere, fans og kjendiser kunne løse billett og forsvinne inn i kinomørket, må vi andre vente helt til fredag før vi får se hva som skjer med Harry Potter, Cho Chang, Nilus Langballe og de andre. Da har «Harry Potter og Føniksordenen» ordinær premiere i Norge.

 1. Les også

  Dør han i den siste boken?

Også filmekspert Pål Bang Hansen og hans kjæreste Lene Løken var tilstede under den norske premieren på "Harry Potter og Føniksordenen". Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX

Matthew Lewis og Katie Leung spiller Nilus Langballe og Cho Chang i den siste Potter-filmen på løperen før tirsdagens premiere på Colosseum i Oslo. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  – Jeg er ikke glad i at folk blir rasende eller såret.

 2. KULTUR

  Forelsket i et ikon

 3. KULTUR

  Å bli sett, men ikke synes

 4. KULTUR

  Versjoner av verden

 5. KULTUR

  «Fuglehjerter» kåret til beste norske kortfilm

 6. KULTUR

  Russell Crowe og Ryan Gosling er Klabb og Babb i «The Nice Guys»