Kultur

Usikkert om TV 2 sender Biebers raseriutbrudd fra scenen

Justin Biebers opptreden er et brudd på kontrakten med Universal Music Norge, ifølge TV 2s kommunikasjonssjef. Kanalen jobber nå med en minidokumentar, men kan ikke bekrefte om de vil sende Biebers skandalekonsert.

Justin Bieber gikk av scenen torsdag kveld etter kun å ha spilt én låt. Planen var at artisten skulle spille seks sanger under minikonserten.
  • Sol Sigurjonsdottir
  • Thea Storøy Elnan
    Journalist
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

Etter avtalen skulle Bieber synge seks sanger for fansen under minikonserten på Chateau Neuf torsdag kveld, men han gikk av scenen etter å ha kun spilt én låt. Dermed fikk «belieberene» kun høre «Boyfriend» før Bieber gikk av scenen, og forlot Norge kort tid etterpå.

Konserten skulle etter planen sendes på TV 2 fredag 13. november. Bieber var på Norgesbesøk i forbindelse med innspilling av Senkveld-intervju, som ble sendt på TV i går kveld.

- Det er ikke meningen å høres egoistisk ut, men jeg håper Universal gir oss noe tilbake for dette. Vi har tross alt jobbet hardt for å få tak i billetter. Vi var med på alle konkurranser det var mulig å være med på, sa Charlotte Marie Jensen (15) til Aftenposten etter gårsdagens skandale.

Hun og venninnen Helene Nygaard (17) gir ikke opp håpet om å se popidolet igjen, og er fortsatt fans selv om de er skuffet.

- Jeg håper Universal gjør alt de kan for å få ham tilbake til Norge, sa Nygaard.

Sender minidokumentar

Jan Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, forteller at Biebers opptreden er et brudd på kontrakten med Universal Music Norge.

— Vi har en konstruktiv og god dialog med Universal, og jobber mot en god løsning på dette, sier Dahl.

Minikonserten, som var planlagt å sendes den 13. november på TV 2, blir ikke sendt.

- Vi hadde tenkt å sende minikonserten, men det er ikke nok materiale til det. Vi hadde et kamerateam som fulgte Bieber store deler av dagen i går, så nå jobber vi med å prøve å få til et program rundt dagen i går som skal sendes 13. november. Det blir ingen konsert, men mer et innslag med dokumentarpreg, sier Dahl.

Målet er å få til en Bieber-spesial, som de nå skal begynne å jobbe med.

- Vi vet ikke ennå om vi skal inkludere klippet hvor Bieber synger den ene låten han fremførte. Konsertklippet har vi god tid til å finne ut av hva vi skal gjøre med, sier Dahl.

Bieber ville ha publikum nær

Den spisse scenekanten under torsdagens konsert gjorde Justin Bieber lett tilgjengelig for publikummerne som hadde ståplasser helt foran.

Ifølge Dahl var planen egentlig at det skulle stå barrièrer rundt scenekanten, men at det var Justin Bieber selv som hadde ønsket at publikum skulle stå helt inntil scenen.

- Det er for tidlig å si om vi kommer til å ha en annen sceneformasjon neste gang Bieber gjester Norge, sier Dahl.

- Vil de 950 tilskuerne få en erstatning for den avbrutte konserten i går?

- Det har vi ikke diskutert ennå. De har ikke betalt for billettene, de er jo vunnet gjennom konkurranser. Men jeg håper publikum fikk oppleve sitt idol og hadde glede av å høre i det minste én låt, sier Dahl.

Les også

  1. Kjære medier: Bieber er ikke alt!

  2. Den farlige digitale heksejakten

  3. Sponsorer krever erstatning etter Bieber-skandale