Her er låtene du bør sjekke ut denne uken

Musikkekspert Malin Kulseth har hørt seg gjennom ukens nye låter og plukket ut de mest relevante.

Zayn fra One Direction, nå ute med sololåt.

1. Highasakite — «Someone Who’ll Get It»

Temaet for Highasakites kommende album skal være terror og krig og ikke så mye kjærlighet, ifølge Ingrid Håvik. Like fullt er førstesingelen «Someone Who’ll Get It» en slags kjærlighetssang, en litt krevende og usympatisk sådan, men alle hadde vel likt å treffe noen som bare skjønner at du er litt destruktiv og vanskelig å ha med å gjøre.

2. Kevin Gates - Islah

Kevin Gates har gitt ut en hel haug miksteiper, men Islah er hans studiodebut. I det siste har han gått fra å være mest kjent for å ligge med kusinen sin og kaste ut en dame fordi hun ikke ville gå ned på hunden hans, til å hylle familielivet og le av rappere som vil ha så mange dammer som mulig. På Islah går han gjennom hele følelsesregisteret, og rapper om alt fra selvmord og vold til ligging.

3. Katy B og Kaytranada — «Honey»

Kaytranada produserte en av fjorårets mest sexy låter, The Internets «Girl». «Honey» med Katy B beveger seg i nesten samme tempo, og er minst like sensuell. Forrige singel var et produsert av Four Tet og Floating Points, og på det kommende albumet jobber hun med en god prosentandel av alle det er verdt å samarbeide med, fra D Double E og Craig David til Novelist og MssingNo.

4. ZAYN - «Pillowtalk»

One Direction-avhopperen Zayn Malik har ikke forsøkt å tilsløre at hans solodebut «Pillowtalk» handler om sex. Han har fått med seg at det er en veldig stor del av menneskers liv, og at det er noe folk vil høre om. Sjangermessig beveger han seg i pop og R & B-landskapet, og det høres helt greit ut.

5. Beglogmeg - «Vi lever»

Rett før Spellemann slapp Beglomeg sistesporet fra albumet Eurokrjem , Wenche Myhre-coveren «Vi lever» , som singel sammen med en Emile The Duke-remiks. Det mistenkes at de ladet opp til det som virkelig ble deres kveld, for på Spellemann levde Beglomeg jammen. De hentet hjem pris for beste rock, og burde fått pris for årets takketale og årets beste utdeling av pris i tillegg. Raymond T. Hauger til Hver Gang Vi Møtes NÅ!

6. Philip Emilio - «BI$A»

«Ingen kan gjøre det som vi gjør», synger det ferske Nora Collective- talentet Philip Emilio på sin siste singel «BI$A» . Dessverre er det veldig mange som kan gjøre, og gjør, akkurat det Philip Emilio gjør her, og han tilføyer dessverre ikke noe nytt eller unikt til rap-R&B-sjangeren.

7. Bury Tomorrow feat. Jamey Jasta - «301»

De engelske ungguttene i Bury Tomorrow har fått med seg veteran Jamey Jasta fra Hatebreed på et monster av en låt, «301» . De leverer melodisk metalcore, han serverer hardcoreslagord.

I Kultur diskuterer vi identitet denne uken. Se mer her: