Kultur

Munchmuseet og Astrup Fearnley stenger

Onsdag ettermiddag melder også Henie Onstad Kunstsenter og Arkitekturmuseet at de holder stengt for å unngå smittespredning.

Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munchmuseet i Oslo stenger dørene.
  • Heidi Borud
    Heidi Borud
    Kulturjournalist

Direktør Stein Olav Henrichsen vedMunchmuseet sier stengningen gjelder foreløpig for to uker, til og med onsdag 25. mars.

Munchmuseet har besøkende fra hele verden, med en utenlandsandel på over 60 prosent.

– Vi følger Folkehelseinstituttets anbefalinger om å risikovurdere alle ansamlinger på over 100 personer. Onsdag morgen ble det satt krisestab, og avgjørelsen om stenging ble tatt for i størst mulig grad å redusere risikoen for smitte blant både egne medarbeidere og publikum, sier Henrichsen.

Museet anbefaler også hjemmekontor for alle ansatte samt at ingen drar på reiser.

Les også

Slik rammes kulturarrangementer av koronaviruset

Astrup Fearnley stenger: – Trist, men viktig

Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo stenger dørene for publikum torsdag 12. mars som følge av FHIs nye retningslinjer.

Mathilde Emilie Johnsen, leder for kommunikasjon og marked, opplyser at museet vil holde stengt til og med mandag. Da vil de gjøre en ny vurdering.

Det betyr at det populære arrangementet Art Night, som skulle holdes på museet torsdag kveld, blir avlyst. Det samme gjelder omvisninger og andre arrangementer gjennom helgen.

– Det er trist, men viktig, sier Johnsen.

Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen.

Også Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Bærum stenger dørene fra torsdag. De planlegger foreløpig å holde lukket i fire uker.

– Vi vil være med å ta et felles ansvar for situasjonen og vurderer den fortløpende. Vi vil sikre minst mulig smittespredning og skal ivareta sikkerheten både til de ansatte og besøkende, sier kommunikasjonssjef Gunhild Varvin.

Arkitekturmuseet ved Bankplassen i Oslo.

Arkitekturmuseet ombestemte seg

Onsdag formiddag skrev Aftenposten at Arkitekturmuseet på Bankplassen holder åpent som normalt. Senere onsdag har ledelsen ved Nasjonalmuseet, som Arkitekturmuseet er en del av, gjort en ny vurdering. De stenger nå Arkitekturmuseet ut mars. Også det midlertidige visingslokalet Mellomstasjonen på Vestbanen stenges

Åpningen av utstillingen En samling blir til. Kunst – Arkitektur – Design blir utsatt.

– Ny dato vil vi komme tilbake til, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Kydland ved Nasjonalmuseet.

Nasjonalmuseet har også innført en hovedregel om at de ansatte skal unngå jobbreiser. Møter bør tas på Skype og telefon. Ansatte oppfordres til å bruke fleksitid for å unngå rushtrafikk og å bruke hjemmekontor.

Kode i Bergen skriver i en pressemelding onsdag at de holder åpent inntil videre, men avlyser alle arrangementer.

Les også

  1. Vanlig håndsåpe fungerer faktisk mye bedre mot koronavirus enn Antibac! Lund, Wilson og Bjørnestad