Raylee gikk videre etter MGP-delfinale med tekniske problemer

Enkelte seere opplevde problemer da de forsøkte å stemme på sin favoritt under kveldens delfinale i Melodi Grand Prix. Men resultatet skal ifølge NRK ikke ha blitt påvirket.

Raylee Charlotte Kristiansen gikk videre fra den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Hun stite med låten «Wild».
  • Marianne Stensland
  • NTB
  • Frode Sætran

Raylee er videre fra den første delfinalen i Melodi Grand Prix.

Kveldens delfinale var den første av totalt fem før finalen, som holdes i Trondheim 15. februar.

Artistene Kim Rysstad, Lisa Børud og Geirmund Hansen kjempet sammen med Raylee Charlotte Kristiansen om å gå videre fra Sørlandet lørdag kveld.

Artistene som deltar i de andre delfinalene, gjøres kjent hver mandag i ukene fremover. I tillegg er fem artister forhåndskvalifisert til finalen.

NRK opplevde enkelte problemer med stemmegivningen under kveldens delfinale.

Tekniske problemer

«Kloink! Her var det noe som gikk galt! Vi prøver så hardt vi kan å rette feilen. Prøv igjen snart.»

Det var beskjeden en av Aftenpostens medarbeidere fikk da han forsøkte å avgi stemme i kveldens delfinale.

Enkelte opplevde problemer med den tekniske løsningen NRK hadde valgt for å stemme på delfinalen i Melodi Grand Prix lørdag kveld.

«Hvordan skal vi få stemt på mgp når det kommer feilmelding og ikke er mulig å logge seg inn?» skriver en seer på Twitter.

NRK har valgt en løsning der man må logge seg inn for å stemme. Ifølge dem selv er det for å sikre en rettferdig og trygg avstemning.

På hjemmesidene skriver NRK dette:

«Flere opplever problemer med avstemningsløsningen for Melodi Grand Prix på nett. Dette skyldes stor pågang.»

Les også

Melodi Grand Prix: NRK skusler bort sjansen for en folkefest | Robert Hoftun Gjestad

– Enkelte feilmeldinger

Redaksjonssjef i NRK Underholdning, Eirik Ingstad, sier at NRK er midt i direktesendingen og ser at systemet fungerer som det skal.

– Stemmene renner inn! Det er et vanvittig engasjement og stort trykk på systemet, og vi får noen tilbakemeldinger om at det er enkelte feilmeldinger i selve innloggingsportalen, sier Ingstad.

Ifølge VG er det flere som melder på NRK Underholdnings Facebook-sider at de hadde problemer med å stemme i den første duellen, mellom Geirmund og Lisa Børud. Børud gikk seirende ut av duellen.

Ifølge avisen har enkelte tipsere meldt om at de ikke fikk til å stemme på Geirmund i det hele tatt mens duellen pågikk.

– Vi er pr. nå sikre på at vi får et rettferdig resultat i de spennende duellene, og skal gå inn i detaljene på kapasitetsproblemene etter sending, sier Ingstad i en uttalelse til Aftenposten.

– Ikke noe å si for resultatet

Litt før midnatt fikk Aftenposten denne beskjeden av Stig Karlsen, produsent og musikkansvarlig i NRK Underholdning:

Etter å ha analysert resultatet kan vi konkludere med at det har vært vanvittig engasjement og et høyt volum av avgitte stemmer. Vi opplevde noe kødannelse i innloggingsportalen under selve sendingen, men dette har vært minimalt i forhold antall bruker som har vært innlogget og som har engasjert seg under låtene og stemt frem sine favorittartister. Vi er helt sikre på at disse problemene med innlogging ikke har hatt noe å si for resultatet.