Kultur

Inviterer hele Norge til å synge i helgen

Koralliansen synger ut for sang i skolen foran Stortinget i Oslo i juni i fjor, da det fortsatt var mulig for korsangere å samles.

Statsråder og stortingspresident synger av full hals når hele Norge oppfordres til å kaste seg ut i allsang i helgen. Du er invitert til å synge med i et rungende kjempekor i «Hele Norge synger».

  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

Krafttak for sang og Koralliansen har tatt initiativ til «Hele Norge synger». Hele musikkfrivilligheten går sammen for å spre sangglede og fellesskapsfølelse i en merkelig tid.

– Musikken er en stor kraft i menneskers liv. Å synge sammen gir oss håp og livsglede. Musikk er viktig for mental helse og trivsel. Det merker vi nå da vi ikke får møtes fysisk, sier styreleder i Norsk Musikkråd, Bjørgulv Vinje Borgundvaag. Han håper flest mulig blir med på allsang i helgen.

Lørdag og søndag 4. og 5. april kl. 18 skal det synges over det ganske land, fra balkonger, vinduer, hjemmekontorer, stuebord, fjelltopper, hager og bakgårder.

Sangene som er valgt ut, er Optimist, Neste sommer, Langt å gå, No livnar det i lundar og Alle fugler små de er.

Jahn Teigens «Optimist» er en av sangene du kan synge under det store «Hele Norge synger»-prosjektet i helgen.

Syng der du er

Syng der du er klokken 18 lørdag og søndag. Du kan følge livestreaming på Facebook eller Krafttak for sangs nettside. Der vil en av Norges fremste kordirigenter, Øystein Fevang, lede allsangen. Så kan du dele en video av sangen din i sosiale medier med emneknaggen #helenorgesynger.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er habil korsanger og stiller opp på allsang.

Det er allerede laget en video som inngang til begivenheten. For å bli inspirert kan du sjekke videoen der stortingspresident Tone Trøen, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og utviklingsminister Dag Inge Ulstein synger Jahn Teigens Optimist sammen med mange andre.

  • Se oppskriften på hvordan du blir med på Krafttak for sang.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk
  2. Sang
  3. Norge
  4. Begivenhet