Hjemstedet til Prince kan bli museum

Ifølge nær medarbeider av stjernen ønsket Prince selv at huset i Paisley Park blir museum.

Medier og fans samlet seg straks ved Paisley Park da dødsfallet ble kjent torsdag.
  • Øystein Aldridge

Prince (57) ble funnet død i sitt hjem i Paisley Park i Minnesota torsdag i forrige uke. Dødsårsaken er fortsatt ikke bekreftet.

Mens det spekuleres om hvem som er arvinger etter stjernen, forteller Prince' mangeårige medarbeider Sheila E at stjernen selv ville at hans hjem skal bli et Prince-museum.

Det kommer frem i et intervju med Sheila E som Entertainment Tonight har gjort. Svenske Aftonbladetomtaler saken tirsdag. Paisley Park er eiendommen der Prince både bodde og spilte inn musikk.

— Vi håper å gjøre Paisley til det Prince ønsket det skulle være. Han jobbet for at det skulle bli et museum. Han har samlet minner og gjenstander fra alle sine turneer, som mine trommer og hans motorsykkel, sier Sheila E.

Sammenligner med Elvis' Graceland

Fansen har strømmet til Paisley Park den siste uken.

Videre forteller hun at det finnes en masse priser og andre saker som Prince ikke brydde seg så mye om, men som han visste at fansen var opptatt av og som han derfor viste frem. — Det er bilder av ham i korridorene. Noen av dem har man sett før, andre ikke, sier Sheila E.

Tirsdag kveld skriver CNBC at Paisley Park kan bli et Graceland-lignende museum. Graceland er eiendommen der Elvis bodde og ble funnet død i 1997, og som nå er åpen for publikum.

De skriver videre at det er uklart hva Prince etterlater seg, og at det ifølge hans søster ikke finnes noe testament etter artisten.

Ifølge CNBC sier også Prince' svigerbror Maurice Phillips at Paisley Park kan bli museum.

Usikkert om det finnes et testament

Prince etterlot seg store verdier da han døde forrige uke. Dersom artisten ikke skrev testamente, står hans seks søsken klare til å dele arven.

Prince eide flere eiendommer i Minneapolis. Disse eiendommene skal være verdt rundt 27 millioner dollar (rundt 220 millioner kroner), ifølge nyhetsbyrået AP.

TMZanslår at artisten tilsammen etterlot seg en arv på 150 millioner dollar (1,23 milliarder kroner).

Ifølge nettstedet er det ingen ting som tyder på at artisten etterlot seg et testamente.

Loven i Minnesota tilsier i så fall at de nærmeste gjenlevende slektningene, han seks søsken, kommer til å dele arven likt mellom seg.