2,2 millioner lyttet til salmer, 1,3 var innom sjakken, 1,2 millioner så Farmen-finalen

Farmen samlet flest seere på en gang i helgen, men til sammen hadde Salmeboka minutt for minutt nesten dobbelt så mange seere.

Magnhild Vik ble årets vinner av hytte og bil i Farmen.

I snitt var det 87.000 som så hvert minutt av NRKs store salmesatsing. NRK2 som hadde på det meste en på en andel på 12 prosent av all seing, det dobbelte av kanalen ellers. For Kongen av sjakk var gjennomsnittet enda bedre: 434.000 seere i snitt hvert minutt, hvilket tilsvarer en andel på 22 prosent.

Salmemaratonen startet fredag formiddag og varte i 58 timer. Rundt 200 kor sang 899 salmer på direkten fra en rekke steder i Norge. I Kongen av sjakk , som ble sendt søndag kveld, kunne seerne spille mot Magnus Carlsen via mobiltelefon eller nettbrett. I studio ble Carlsen også utfordret av toppolitikere, idrettsprofiler, underholdningsartister og juniormestre.

Farmen er en realityserie som TV 2 har vist neste årlig siden 2001. Konseptet går ut på at 14 personer sendes 100 år tilbake i tid. Isolert fra omverdenen skal de drive en gård. Hver uke går en deltager ut etter å ha deltatt i tvekamp. Til slutt står tre finalister igjen.

Alle fornøyd

Både NRK og TV 2 har god grunn til å slå seg selv på brystet.

— For meg høres dette ut som fantastiske og helt urolige seertall, sier prosjektleder for Salmeboka, Petter Ingholm Gustavsen. - Vi fikk da også mange positive tilbakemeldinger underveis, både på mail og via sosiale medier. Folk var overveldet av kvaliteten, innsatsen og entusiasmen til korene, solistene og organistene.

TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl sier dette i en pressemelding:

– Man blir nesten litt svimmel av å se på disse seertallene. Ikke bare har Farmen satt tidenes sesongrekord. Hele syv av episodene har hatt mer en én million seere. Det har heller aldri før skjedd, sier

TV 2s programdirektør Jarle Nakken er strålende fornøyd med at Farmen har levert sin sterkeste sesong noensinne på TV 2.

– Når et TV-program samler folket på den måten Farmen har gjort i år, og over én million seere samler seg tre ganger i uken nå i innspurten, så er det helt unikt i underholdningssammenheng. Jeg kan ikke huske å noen gang å ha vært med på lignende, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Like bra som idretten

Det er kun store idrettsmesterskap som har samme oppslutning blant TV-seerne.

– Det er mange som skal takkes, og da spesielt en sterk TV-faglig gjeng i produksjonsselskapet Strix, interne krefter i TV 2 og ikke minst deltagerne, sier Nakken.

TV 2 har allerede bestemt seg for å satse på en ny sesong med Farmen.

– Vi er allerede i gang med planleggingen av neste års Farmen. Søknadsskjema er nå ute på tv2.no, og gleder oss til å se de første søknadene. Samtidig er prosessen i gang med å finne gården hvor vi skal spille inn Farmen i 2015, forteller Jarle Nakken.

TV 2 vokser

Forøvrig melder TV 2 om rekord, der de øker for tiende måned på rad. For alle konsernets reklamekanaler er veksten på hele 2,9 prosentpoeng i den kommersielle målgruppen. TV 2-kanalene øker også sin kommersielle andel med 3,0 prosentpoeng sist måned.

NRK benekter at de opplever seerflukt, slik det har vært rapportert i enkelte medier.

— Seerne så 79 minutter pr. dag på oss i november, og det gjorde de også i år, sier analysesjef Kristian Tolonen.

— Så selv om TV 2 har øket seerminuttene fra 49 i fjor til 55 i år, så har ikke det skjedd på bekostning av oss, og vi er fremdeles vesentlig større.

Les også:

Les også

Bonde vant «Farmen»

Les også: