Kommentator Hege Ulstein vant NTB-prisen

Dagsavisens kommentator Hege Ulstein er tildelt NTBs pris for godt mediespråk i 2010.

Hege Ulstein i Dagsavisen mottok i går NTBs språkpris. Foto: Berit Roald/Scanpix
  • Ntb

Ulstein setter dagsorden som journalist og kommentator i Dagsavisen. "Det skjer ved hjelp av korte, spennende titler som gjerne må være lånt fra kulturfeltet eller hendelser man kjenner igjen annetstedsfra. Prisvinneren skriver kort, hun er språksikker og humoristisk. Avslutningene er med snert", heter det i juryens begrunnelse.

Pengepris

Juryen har bestått av forfatter Helene Uri, spaltist Shabana Rehman, PR-gründer Hans Geelmuyden og NTB-journalist Rune Wikstøl. Den er ledet av frilansjournalist og forfatter Lars Aarønæs. Prisen ble delt ut i VG-auditoriet i Akersgata torsdag 3. mars 2011.

Prisen består av 10.000 kroner og en karikaturtegning av vinneren, signert Arne Roar Lund.

Årlig

Prisen utdeles hvert år, og ble opprettet for å belønne godt skriftlig språk i mediene. NTB er en viktig premissleverandør for språket i norske medier, med rundt 80 aviser, 100 nettaviser, NRK og TV 2 som kunder.

Utmerker seg

Alle kan foreslå skribenter til språkprisen. Juryen annonserte etter kandidater i mediene før jul. Det heter i prisens statutter at den "kan gis til journalister og andre aktører som markerer seg med et godt skriftlig språk i mediene."