Marius Bakke blir ny kommunikasjons­sjef i Kultur­departementet

Rykker opp og tar over etter Hanne Gjørtz, som blir ny kommunikasjonssjef i Oslo kommune. – Det er veldig hyggelig å få den tilliten, sier han til Medier24.

Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet.

Aftenposten i samarbeid med Medier24. Les mer om samarbeidet her.

I november ble det klart at Hanne Gjørtz, kommunikasjonssjef i Kulturdepartementet gjennom elleve år, gir seg og går til ny jobb i Oslo kommune.

Nå er hennes etterfølger klar: Fungerende kommunikasjonssjef Marius Bakke (41) rykker opp og blir ny kommunikasjonssjef i departementet.

– Det er veldig hyggelig å få den tilliten fra arbeidsgiveren sin, jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Det er store sko å fylle etter Hanne, men jeg håper ti år sammen med henne først gir et godt grunnlag for jobben, sier Bakke til Medier24.

Han sier at det blir flere store utfordringer fremover, men at det tross alt er dag til dag-jobbingen, både gjennom samarbeidet med politisk ledelse og norske redaksjoner, som blir det viktigste.

– I vår rolle er det alltid et spenningsforhold mellom politikk og administrasjon vi må forholde oss til. Og så er det alltid mange redaksjoner der ute som vi gjør vårt beste for å svare og bistå hele veien, sier Bakke.

Han var en av de 25 kandidatene som sto på den offentlige søkerlisten til jobben.

Bakke har tidligere vært presserådgiver ved den norske ambassaden i London. Han begynte i Kulturdepartementet i 2008 og har en mastergrad i medier og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo.

Mer fra Medier24: