Kultur

Eurovision-finalen blir ikke i Jerusalem

Neste års finale i Eurovision Song Contest blir arrangert i Tel Aviv i Israel, bekrefter Den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en pressemelding.

Neste gang i Jerusalem! ropte Netta Barzilai da hun vant Eurovision Song Contest 2018. Torsdag ble det klart at neste gang ikke blir i Jerusalem, men i Tel Aviv i Israel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

– Tel Aviv presenterte en kreativ og overbevisende søknad på alle nødvendige områder. Byen ble valgt etter en omfattende søknadsprosess, hvor Jerusalen og Eilat også var sterke kandidater som vertsbyer for verdens største musikalske arrangement, som når over 200 millioner seere internasjonalt, heter det i en pressemelding fra EBU torsdag.

Både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Eurovision-vinner Netta Barzilai har tidligere antydet at finalen skulle holdes i Jerusalem.

– Jeg elsker landet mitt. Neste gang i Jerusalem! ropte Barzilai til mange millioner TV-seere verden over da hun vant årets Eurovision-finale.

Ideen om at Israel skulle arrangere neste års Eurovision-fest i Jerusalem, utløste kraftige reaksjoner, og flere har oppfordret til boikott. Byen er politisk betent etter at Israel erobret det palestinske Øst-Jerusalem, inkludert den historiske gamlebyen, samt Vestbredden og Gazastripen i krigen i 1967. Senere annekterte Israel Øst-Jerusalem, og okkupasjonen har vedvart på tross av gjentatte krav fra FNs sikkerhetsråd om full tilbaketrekning.

Eurovision-semifinalene finner sted i Tel Aviv 14. og 16. mai neste år, og finalen finner sted 18. mai.

Les mer om

 1. Eurovision Song Contest
 2. Israel

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Eurovision-vinner Netta Barzilai: – Har mottatt flere tusen hatmail, hver dag

 2. VERDEN
  Publisert:

  Eurovision-sending hacket med falskt angrepsvarsel

 3. KULTUR
  Publisert:

  Ambassaderåd reagerer på norske artisters Israel-boikott

 4. DEBATT
  Publisert:

  Israelsk gladpropaganda: Lar Eurovisjonsartister danse på okkupert jord

 5. KULTUR
  Publisert:

  Markerer sin Eurovision-motstand under kveldens MGP-finale

 6. KULTUR
  Publisert:

  K-sjefen mener NRK trenger å vinne Eurovision