Sigrid Moldestad: Musikk for både hjerte og hjerne

Med sin særegne stemme og evne til å sprenge musikalske grenser er Sigrid Moldestad en gave til musikken. Nå er det på tide at hun blir allemannseie.

Sigrid Moldestad gir folkemusikken et større nedslagsfelt. Hennes nye plate er nærmere populærmusikken enn tradisjonsmusikken. Hun har en distinkt fortellerstemme og går rett inn i vår tid

Allsidige Sigrid Moldestad fra Breim i Gloppen er en folkemusiker som etter hvert er vanskelig å sette i bås, der hun veksler mellom ulike uttrykk. Nå feirer hun tiårs jubileum som artist med soloalbumet Vere her. Hun beveger seg nærmest sømløst mellom flere sjangre, men har alltid folkemusikken der som rettesnor. Impulsene fra tradisjonsmusikken er der også denne gang, men musikalsk vil hun mer, og beveger seg i et landskap nærmere den detaljrike rocken og det vi definerer som visepop.

Ofte opplever folkemusikere som utfordrer egen sjanger seg litt hjemløse, selv om valget har et snev av nødvendighet. Kjernepublikumet møter det nye med forvirring, mens de utenfor miljøet får ikke helt taket på hva artisten står for. Det er et paradoks, fordi disse musikerne er noen av de mest spennende artistene vi har i dag. Sigrid Moldestad har selv uttrykt at den nye platen er en befrielse, og at hun denne gangen har lagt «plikten» om å føre folkemusikktradisjonen videre litt til side og latt sangene få det uttrykket som kjentes naturlig.

Les hele saken med abonnement