Disse utstillingene bør du se i 2019

150-årsdagen for Gustav Vigelands fødsel skal markeres. Munchmuseet ser til Russland, og Astrup Fearnley satser på unge talenter. Her er utstillingene du bør få med deg i Oslo-området neste år.

Direktør Jarle Strømodden står foran et travelt år med markeringen av 150-årsdagen for Gustav Vigelands fødsel. – Vi håper å skape en ny begeistring for Vigeland, og at mange av dem som årlig besøker Vigelandsparken også tar turen innom museet, sier Strømodden.

150-årsjubileet for Gustav Vigeland fødsel skal markers både nasjonalt og lokalt. I Vigeland-museet på Frogner blir det en større utstilling med den yngre Vigeland. Han var i sine unge år mye i Paris, og lot seg inspirere av den franske mesteren Auguste Rodin og flere andre franske billedhuggere. I jubileumsutstillingen Gustav Vigeland og hans franske samtidige er hovedpoenget å vise hvordan Vigeland virket i sin samtid.

Direktør Jarle Strømodden håper på fornyet interesse for Vigeland, og satser på at de mange som jevnlig besøker Vigelandsparken også tar turen innom museet. Ambisjonen er også å få vist Vigeland i Paris, London og New York etter jubileumsåret.

Les hele saken med abonnement