Kultur

Det blir ny norsk juleserie på Netflix – nå med Lars Saabye Christensen om bord

Etter suksessen med «Hjem til jul» for Netflix skal regissør Per-Olav Sørensen nå lage en ny juleserie for strømmetjenesten. Lars Saabye Christensen er med på å skrive manus.

Lars Saabye Christensen (t.v.), her fotografert sammen med sine musikalske samarbeidspartnere Maj Britt Andersen og Geir Holmsen tidligere denne måneden, skal lage ny serie i selskap med Per-Olav Sørensen.
  • NTB

Handlingsforløpets rammer er klart, ifølge pressemeldingen fra strømmetjenesten:

Det er desember 2022, og en gruppe mennesker ankommer Oslo lufthavn. Noen skal ønske sine kjære og nære velkommen. Andre skal fly hjem til familien sin, og noen er der for å fly bort og unnslippe julen fullstendig.

«Men på en eller annen måte går juleoppdraget deres ad undas. De er alle strandet på flyplassen, og klokken tikker – det er bare 24 timer til jul – hva skal de gjøre?» heter det videre.

Det er Per-Olav Sørensen som har regi og skriver manus sammen med Lars Saabye Christensen og Jan Trygve Røyneland. Sørensen og Saabye Christensen har jobbet sammen før – med NRKs storserie «Halvbroren», basert på sistnevntes roman.

Det blir seks 35 minutter lange episoder. Innspillingen starter i Oslo neste år, og samme jul vil den foreløpig navnløse serien lanseres globalt av Netflix.

– Jeg er glad for å samarbeide med Netflix og med den dyktige forfatteren Lars Saabye Christensen igjen. Denne historien om en håndfull strandede karakterer på en flyplass fascinerer oss, og vi ser frem til å veve disse skjebnene sammen, sier Per-Olav Sørensen i en uttalelse.

Les også

  1. «Atlantic Crossing» vant Emmy-pris

Les mer om

  1. TV-serie
  2. Lars Saabye Christensen
  3. Netflix
  4. Jul