«Beforeigners» klar for sesong 2

Beforeigners var den første norske originalproduksjonen for HBO Europe. Nå bekrefter strømmetjenesten at det kommer en ny sesong.

Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen løser «multitemporale» drapssaker i «Beforeigners».

Den siste tiden er flere kinopremierer blitt utsatt, og serie- og filminnspillinger satt på vent. Samtidig bekrefter HBO at serien Beforeigners er klar for annen sesong.

Det var Kampanje som omtalte saken først.

– Vi er veldig glade for å få lage en ny sesong og kunne fortsette historien. Det var veldig spennende å lage første sesong, og den er blitt godt mottatt både i Norge, Europa og USA, sier serieskaper Anne Bjørnstad. Hun har laget serien sammen med Eilif Skodvin.

– Vi fortsetter med det samme teamet som fra sesong 1. Vi er glade for å fortsette å jobbe med regissør Jens Lien og alle de andre.

Også hovedrolleinnehaverne Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen er bekreftet klare for den nye sesongen. Øvrig rollebesetning vil de imidlertid ikke dele ennå.

En av de tidsreisende i dagens Oslo.

– Foregår etter alle koronakunstens regler

I seriens første sesong begynner mennesker fra steinalderen, vikingtiden og slutten av 1800-tallet å dukke opp i Oslofjorden via uforklarlige lysglimt. En av dem, skjoldmøyen Alfhildr Enginnsdottir, får jobb i Oslo-politiet. Der blir hun satt til å jobbe med nåtidsetterforskeren Lars Haaland. Sammen får de i oppgave å løse drapet på en 1800-tallskvinne på Tjuvholmen.

Les også

Både «Ragnarok» og «Beforeigners» får incentivmidler til sine andresesonger

Innspillingen av sesong 2 begynner i et smitterammet Oslo i oktober.

– Den foregår etter alle koronakunstens regler. Det er en hel rekke smitteverntiltak som vi må følge. Alt er blitt mer komplisert, men innholdet blir ikke påvirket av det direkte, forteller Bjørnstad.

Norsk uteliv og vikingkultur forenes i «Beforeigners».

Beforeigners’ første sesong hadde premiere i august i fjor. De to første episodene av serien er de mest sette av en første sesong noensinne på HBO Nordic i Norge.

Under den nyopprettede Seriekritikerprisen, som deles ut denne helgen, er serien nominert i kategorien beste norske dramaserie. Krista Kosonen er i tillegg nominert til beste skuespiller.

Norsk filminstitutt har allerede gitt sesong 2 tilbud om 22,3 millioner kroner i støtte gjennom incentivordningen.