Kultur

Hylder Eidsvåg på plate

Bypakk & Bønder fra Nedstrand utenfor Haugesund er så glade i Bjørn Eidsvåg at de har spilt inn en hel plate med låtene hans.

I ny innpakning. — Vi skal spille i Eidsvågs hjembygd Sauda neste uke. Hører dere om tumulter der, så er det nok våre versjoner som ikke har slått an, ler John Dirdal, bassist i Bypakk &Bønder.Gruppen ser ut som den spiller kirkekonserter med Dimmu Borgir-låter i Alan Jackson-innpakning (eller omvendt), og det er kjærligheten til Bjørn Eidsvågs musikk som har samlet denne gjengen med høyst forskjellig musikalsk bakgrunn. Det startet med en Eidsvåg-konsert, og denne uken slapp de albumet "Bjørn og ein venn" - med ti Eidsvåg-klassikere og én nyskrevet låt. Eidsvåg er en av få norske artister som blir covret av andre artister. Grethe Svensen har gitt ut "To små planeter", mens Elisabeth Andreassen tolket Eidsvåg på albumet "Kjærlighetsviser". Disse var tro mot originalen, men Bypakk &Bønder har arrangert låtene på ny. Men hva er det som gjør Eidsvåg unik? Bandet mener Eidsvåg skriver tekster som treffer de fleste, og at han utmerker seg som en menneskelig og ærlig artist. - Han synger om svake og sterke sider hos seg selv. Det er personlig, men samtidig alment - og han synger om temaer folk kjenner seg igjen i, men ikke tør snakke om, mener vokalist Anita Helgeland.

 1. Les også

  Bjørn Eidsvåg runder millionen

<b>Bypakk & Bønder. </b>Hvis Håvard Helgeland (f.v.), John Dirdal, Anita Helgeland og Oddvar Helgeland selger en halv prosent av det Bjørn Eidsvåg gjorde med "Tålt", er platen deres utsolgt. null

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Pappa Bjørn Eidsvåg ba sønnen tenke nytt. Med resultatet kan du leke manager for popstjernene.

 2. KULTUR

  Øya-aktuelle Feist har praktfull stemme, men tamme sanger

 3. KULTUR

  Ukens kulturtips: åndelig påfyll, en dødelig klovn og synd i strie strømmer

 4. KULTUR

  Diana Krall omfavner oss med godlyd

 5. KULTUR

  Jenny Hval nominert til prestisjepris

 6. KULTUR

  Aviciis svanesang: Et verdig punktum