Kultur

Sandra sang inn nye Bislett

Stemningen var stor og været var strålende da nye Bislett åpnet. Selv arge motstandere måtte innrømme at Bislett er blitt brukbar.

  • Forf>arash Nejad (foto) Thomas Bjørnflaten (foto)
  • <forf>kaja Korsvold <

Kultur og idrett samlet seg i skjønn forening på den historiske åpningen av en helt ny Bislett stadion. I nydelig vær, på en lys og lekkert oppusset arena koste folk seg i heten. Aller mest applaus fikk idrettsheltene som ble kjørt inn i åpen biler på ytre bane. Hjallis, Kuppern og Roald Aas var nok mest populære blant de 15.000 publikummerne. Men Sebastian Coe, Grethe Waitz, Hanne Haugland og de andre fikk også varm applaus.Etter åpningstalene sto Kaizers Orchestra for det kulturelle innslaget sammen med Sandra Lyng Haugen. Oslos ordfører Per Ditlev Simonsen fikk æren av å åpne det nye anlegget. Og etter idrettsfesten var det stor artistkveld i den fine Oslonatten. Alle fra kulturminister og ordfører til en av nye Bisletts største motstandere, Peter Lindbæk, var positive til Oslos nye stor-stadion.— Jeg syns den er ganske lik den som var her før. Jeg syns dette er blitt en oppgradert stadion, verdig en internasjonal idrettsby. Nå har ikke jeg sett garderobene, men jeg vet hvordan de gamle var, og jeg er glad vi er kommet til denne dagen, sa Valgerd Svarstad Haugland. Kultur og idrettsministeren hadde kommet ens ærend fra Trøndelag for å være med og åpne Bislett.

- Trivelig og lyst.

NRKs Karen Marie Ellefsen, en av dem som kommer til å bli en flittig bruker av nye Bislett, var storfornøyd oppe i glassboksen over hovedtribuen.- Det er som natt og dag. Det er trivelig og lyst. Før var det trangt og fælt her. Dette er helt storartet, sa Karen Marie Ellefsen. Kollega Arne Scheie var også nesten fornøyd.- Det er utrolig flott. Som storstue for friidrett er det genialt. Det eneste jeg gjerne skulle sett her er fotball. Medlem i aksjonskomiteen for bevaring av Bislett, Peter Lindbæk, som har jobbet iherdig mot at gamle Bislett skulle rives, måtte innrømme at ting er blitt bedre enn ventet.- Det er tilfredsstillende. Selv om jeg syns at Fortidsminneforeningen burde vært hørt, synes jeg at en del ting er blitt bra her. Jeg tror de har senket veggene mot bygningene rundt. Mange av gårdene har fått orkesterplass, sånn som de hadde før. Bare Sofies plass har mistet utsikten. Jeg syns også det er fint at det ikke er sikkerhetssone mellom publikum og løpebanen. Det gir en fin nærhet. Men det er stor synd at det ikke er skøytebane her, sa Peter Lindbæk.

Sandra Lyng Haugen og Vinni fra Paper Boys var blant artistene som &quot;sang inn&quot; nye Bislett.
Kongeparet koste seg i knallvarm sol. På vei inn til åpningen sa Hans Majestet til Aftenposten at etter det han hadde sett på bilder er Nye Bislett blitt meget bra. Her sammen med ordfører Per Ditlev-Simonsen og byrådsleder Erling Lae.