Kultur

Maria høstet prøvejubel

Maria Haukaas Storeng og russiske Dima Bilan høstet desidert mest applaus under den første av i alt to generalprøver før morgendagens semifinale.

Maria Haukaas Storeng var selv ikke helt fornøyd med sin fremførelse under generalprøven i går. Det var derimot publikum i salen.
  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

Les også:

Les også

  1. Norge mister vennestemmer

  2. Kypros tror på Maria

  3. Ingen kongelige her, nei

  4. Kalkunfavoritten fra Irland

Maria Haukaas Storeng skal ut som nummer ni i morgendagens semifinale, rett etter slovenske Rebeka Dremelj. Skal en dømme ut fra mottagelsen det norske bidraget fikk før hun gikk på scenen i Beograd Arena i går ettermiddag, er det all grunn til å ha håp om en finaleplass. Haukaas Storeng høstet størst jubel av alle blant publikum, både før fremførelsen og ikke minst etter. Den responsen var det kun den russiske storfavoritten Dima Bilan som kunne konkurrere med.-Vi har propper i ørene, så vi hørte ingenting fra salen, men det er jo selvsagt hyggelig å høre, sier Maria Haukaas Storeng.For seerne i morgen kveld vil den norske låten "Hold on be strong" representere et kjærkomment pusterom etter flere til dels hektiske og hurtige numre, som av norske musikkanmeldere har fått særdeles lav score. Ti av de nitten som skal ut på scenen i morgen kveld, kvalifiserer seg til finalen. — Denne generalprøven kom egentlig litt brått på, det er noen dager siden vi fremførte den, så vi var vel kanskje ikke helt forberedt mentalt. Derfor er det deilig å tenke på at vi har noe å gå på, sier en ikke alt for godt fornøyd Haukaas Storeng. Det tradisjonelle postkortet vil for Norges del bestå av fotballsparkende jenter kledd i norske farger. På den isbreinspirerte scenen nærmest flyter Maria Haukaas Storeng, kledd i en nattblå kjole, sammen med de fem koristene rundt i blinkende stjerner, både i scenegulvet og i resten av scenedekoren. Låtskriver Mira Craig så generalprøven på en TV-skjerm i går.- Jeg har egentlig syntes at lyset på scenen burde vært litt varmere, men der er ikke TV-produsenten åpenbart til å rikke. Men selve grafikken er vi veldig godt fornøyd med, i alle fall når jeg sammenligner med de andre landene. Norge har et klassisk stilfullt show. Derfor føler jeg meg trygg på at vi går til finalen, sier Craig.Åpningsnummeret for TV-seerne er en blanding av syngende barn, fyrverkeri, hornblåsere og folkedans. - Nå blir det å lade opp best mulig til i morgen, spise godt og sove. Søvn er den beste medisinen, sier Maria Haukaas Storeng.

Maria Haukaas Storeng og Mira Craig mente låten "Hold on be Strong" ennå hadde litt å gå på før semifinalen i morgen, da de møtte norsk presse etter generalprøven.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk