Kultur

O.J. vil gjøre riket utrygt

Ingen har grunn til å føle seg helt trygg når Otto Jespersen i kveld er tilbake med sin satiriske røst på TV 2.

 • Forf>
 • Forf><forf>tor Jarild (foto)<
 • <forf>arve Henriksen<

Det blir nærmest som å hoppe etter seg selv når Otto Jespersen gjør comeback på TV 2. Borte er makkerne Silje Stang og Thomas Giertsen. Når Jespersen skal fylle den gamle sendeflaten til Torsdagsklubben på TV 2, står han på egne ben. Skjønt, helt alene blir han ikke. Til "Rikets Røst" har han hentet med seg to nye.

Lekent talkshow.

— Formen på showet kan minne litt om "The Daily Show med Jon Stewart" (Canal +), et slags talkshow med ulike innslag. Mens "Revolvermagasinet" var et høyrøstet ukeblad i radioformat, blir dette et mer lekent talkshowpreget program. Samtidig har jeg fått med meg Henrik Elvestad og Espen Eckbo, som begge vil få en sentral plass i programmet. Espen har jeg veldig sansen for. Han er både dyktig og morsom. Det er alltid hyggelig å jobbe med slike folk, sier Jespersen. At Eckbo også tradisjonelt trekker seere når han viser seg på TV-skjermen, skader heller ikke, skal vi tro Jespersen. Det er første gang de to jobber sammen.

Satire.

"Rikets Røst" blir et satirisk ukemagasin, hvor ting i nyhetsbildet blir gjenstand for Jespersens skarpe tunge. Selv benekter han at noen skal ha grunn til å frykte noe som helst når han er tilbake på skjermen, selv ikke vår egen statsminister. Kjell Magne Bondevik har fått erfare Jespersens satiriske vesen før.- Jeg vil kanskje ikke si at statsministeren trenger å føle seg helt trygg, men dette er humor og tullball. De som frykter det, har nok andre ting å slite med, sannsynligvis, sier han.I det første programmet vil han blant annet ta tak i den norske grenen av mafiavirksomheten, nemlig kampen mellom Synnøve Finden og Tine.

Stilt fritt.

I Torsdagsklubben fikk han amerikanske myndigheter på nakken da han satte det amerikanske flagget i brann. Bondevik er allerede nevnt. Likevel bedyrer Jespersen at TV 2 har gitt ham frie tøyler. - Jeg tror de etter hvert kjenner meg så godt at de slapper av. Noe vil alltid dukke opp, men det er det jo dere i pressen som skaper. Det er ikke noe jeg tenker på i forkant.Han har beholdt mye av den samme redaksjonen fra Torsdagsklubben. Medskribenter er Alice Sommer og Anne Bjørnstad. Men det er to helt andre kvinner som er hans fremste kritikere. - Jeg har to oppegående døtre på 14 og 18 år, som jeg ofte presenterer ting for. De er stort sett veldig positive, men det hender jo de får meg litt ned.- Føler du forventningspresset

tynger?- Det er klart. Selv om jeg har hatt suksess tidligere, er det ikke gitt at det blir like godt mottatt. Jeg starter alltid på null hver gang, og personlig tror jeg det alltid går til helvete, sier han.

Hektiske uker.

I utgangspunktet er "Rikets Røst" en helt ny produksjon. Likevel kan det hende noen av hans gamle figurer vil dukke opp.- Se ikke bort ifra at det kan dukke opp noen folk seerne har sett før. Jeg kan ikke bli kvitt alle spøkelsene på en gang, sier han. Ukene fremover blir mer hektisk enn hovedpersonen selv setter pris på. 18. februar er han nemlig tilbake med "Stolt, hvit og vanskelig" på Smuget. Det var ikke helt planlagt.- Jeg angrer litt på at jeg sa ja til sceneshowet. Premièren på dette ble såpass sammenfallende med TV-programmet at det nesten ble litt i overkant. Jeg tror jeg fikser det, men jeg gleder meg til mandag, for å si det sånn.

I sminkestolen før TV-opptaket. - Har du bunad? spør Otto Jespersen landbruksministeren. - Nei, jeg foretrekker å være nisse på innsiden fremfor på utsiden, svarer Lars Sponheim. Dermed var tonen for showet satt.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5