Tilbake med ny traktor

Til tross for dårlig forhold til NRK, tillater driftsleder Narvestad likevel at kanalen viser de nye opptakene NRK1 har gjort fra dagliglivet i Tertitten Borettslag i Oslo.

Og i åtte episoder fremover, med start lørdag, møter vi gamle venner som Narvestads (Robert Stoltenberg) søster Ruth, Yngve Freiholt og Piirka, Linda, Ali og hans familie Silmandar. Nye fjes er Yngves søster Jeanette, som egentlig bor på Tveita, og ikke minst de tre hip hop-kompisene fra Oslo Vest — Nikolai, Andreas og Wilhelm.

— De tre siste har jeg mye bråk med, sier Narvestad.

Han grunngir sitt dårlige forhold til NRK med at en søknad om to måneders lisensfri periode for borettslaget - i forbindelse med opptak i gården - er blankt avvist av kringkastingen.

— Jeg skrev brev til kringkastingssjefen og pekte på at det ble lite kurtasje og lite pausekaffe for oss å hente ved de fjernsynsopptakene som NRK gjorde hos oss. Men det eneste Johnny kunne tilby, var gratis omvisning i NRK-huset, sa Narvestad på en pressekonferanse fredag.

Driftslederen karakteriserer NRK som et eneste stort borettslag. Det er like mange avdelinger i NRK som det er oppganger i borettslaget.

— Og fellestrekket hos dem som befolker bygningene er at enten er de på tiltak eller så er de på attføring, sa driftsleder Narvestad, som likevel tillot NRK1 og andre medier å gjøre separatintervjuer med ham.

Her ga han med pinlig nøyaktighet et sammendrag over hva som er skjedd, og ikke skjedd, i borettslaget det siste året. Konklusjonen: Uten ham ville alt gått av hengslene!

Det var stor presseinteresse for Tertittens nyinnkjøpte traktor fredag.