Kultur

Hip hop-legende skutt

Det kan bli en het høst i rapverdenen etter at den mektige rapmogulen Suge Knight ble skutt i beinet på en MTV-fest i natt.

  • Oddvin Aune
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

Det var under en fest i forkant av MTV Video Music Awards i Miami i USA at Marion «Suge» Knight ble skutt i beinet. Han fikk bare lettere skader, og ble behandlet på et lokalt sykehus.

Det oppsto panikk på den kjendisspekkede festen da det ble løsnet skudd inne i VIP-seksjonen på festen. Folk skal ha skreket og løpt for livet, før store politistyrker strømmet til.

Var tilstede

Den norske musikkvideoregissøren Reinert Olsen, som er nominert til Video Music Awards for Destinys Child-musikkvideoen «Soldier», var tilstede da dette skjedde. — Vi var akkurat på vei inn i VIP-rommet da det brøt ut fullstendig panikk. Vi var ikke mer enn et par meter unna Suge Knight da han ble skutt, sier han til VG Nett.

Omstridt

Suge Knight har lenge vært en omstridt og innflytelsesrik person i amerikansk hip hop. Han sikret seg legendestatus med å starte opp plateselskapet Death Row i 1990, hvor Dr. Dre og Snopp Dogg ble gangsta-rapens fremste artister. Det er grunn til å tro at det kan bli hevnaksjoner etter at mektige Knight ble skutt i natt. Selv har han vært involvert i diverse «kriger» mellom rivaliserende hip hop-artister og plateselskaper. Han har flere dommer på seg for vold, overfall og brudd på våpenloven.

Enkelte hevder også at han var involvert i drapet på rapperen Notorious B.I.G., uten at han har blitt tiltalt i saken .

MTV Video Music Awards går av stabelen i Miami.

Suge Knight har lenge vært en omstridt og innflytelsesrik person i amerikansk hip hop.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk