Sveriges MGP-håp: Merkelig resultat

Fjorårets finale i Eurovision Song Contest gikk uten Sverige, til tross for stort favorittstempel. –Vi tåler en ny nedtur, sier svensk slagerkonge.

Svenskenes Eurovision-håp, Eric Saade.
  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen

–Nå kan det meste skje. Norge burde vært i finalen, men man vet ingenting i denne konkurransen. Etter det som skjedde med Norge, blir jeg mindre og mindre opptatt av resultatet. Det kjennes irrelevant når resultatet blir så merkelig. Det sier svenskenes Eurovision-håp, Eric Saade, til svenske aviser etter at Norge røk ut i den første semifinalen.

Tåler det

Spørsmålet er nå om det samme kan skje med svenskene. I år er nabolandet på plass i Tyskland for å reise kjerringa etter noen heller miserable Eurovision-plasseringer de siste årene og Eric Saade og Sverige ligger høyt på bookmakernes lister.

–Vi tåler en ny nedtur, det spiller ingen rolle. Etter det som skjedde i fjor, fikk vi fjernet de svenske jurygruppene og innførte i stedet juryer fra elleve ulike land, i tillegg til seerstemmene. I år valgte de alle samme låt, og det føles veldig bra, sier Sveriges ukronede slagerkonge, Christer Bjørkman.

Han tror svenskene etter hvert har innsett at Eurovision Song Contest ikke kan vinnes hvert eneste år.

– Når man konkurrerer med 43 land, er det bonus bare å havne i finalen, sier han.