Kultur

Huffman erkjenner straffskyld for bestikkelser

«Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman har erkjent seg skyldig i å ha betalt bestikkelser for å få datteren inn på et eliteuniversitet.

Felicity Huffman ankom retten hånd i hånd med broren Moore Huffman Jr. i Boston mandag. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix

 • NTB

Den 56 år gamle skuespilleren risikerer fengselsstraff for sin rolle i den landsomfattende skandalen, som omtales som USAs største avsløring av opptaksjuks.

Huffman var i april blant 14 av de 50 tiltalte som inngikk en tilståelsesavtale med påtalemyndigheten i saken.

Ekstratid

Mandag erkjente Huffman seg skyldig i retten i Boston i å ha betalt en opptakskonsulent 130.000 kroner for å få en eksamensinspektør til å rette svarene på eldstedatterens SAT-prøve, en av de viktigste opptaksprøvene for universiteter. Skuespilleren vurderte også å gjøre det samme for sin yngre datter, men bestemte seg for å la være, ifølge myndighetene.

Konsulenten som ifølge påtalemyndigheten var hjernen bak svindelen, skal blant annet ha lagt til rette for jukset ved å skaffe studentene ekstratid på eksamen gjennom å si at de hadde lærevansker.

Tok til tårene

Huffmans straffeutmåling skal være klar 13. september. Siden hun erkjente straffskyld kommer påtalemyndigheten til å legge ned påstand om fire måneder i fengsel, men dommeren kan også velge å la henne slippe å tilbringe tid bak murene.

Hoffmann hadde med seg sin bror og snakket ikke med journalister da hun ankom retten mandag. Med tårer i øynene forklarte 56-åringen at datteren hadde gått til en nevropsykolog i flere år og fått tilleggstid på prøver siden hun var elleve år. Det var tilsynelatende et forsøk på å forklare at datterens lege ikke hadde noe å gjøre med svindelen.

 1. Les også

  Skal lage serie om TV-stjernene i eliteskole-skandalen

 2. Les også

  Rike amerikanere bruker alle midler til å få barna inn på eliteskolene. Det gjør drømmen uoppnåelig for Abby Adams (18).

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Skuespillerne jukset for å få barna inn på eliteskoler. Nå kommer TV-serien.

 2. KULTUR

  «Frustrerte fruer»-skuespiller møtte i retten tiltalt for å ha betalt bestikkelser

 3. VERDEN

  Foreldrene i opptaksjuks-skandalen er tiltalt for hvitvasking

 4. KULTUR

  Filmanmeldelse: Hugh Jackman er i toppform i ny film på HBO

 5. KULTUR

  Rettssaken mot Weinstein i gang i New York

 6. NORGE

  Mann (47) dømt til syv års fengsel for drapsforsøk på 18-åring