Dekadent om forfall

"A love song for Bobby Long", 2004<br></br> Regi: Shainee Gabel<br></br>Med: John Travolta, Scarlett Johnassen og Gabriel Macht<br></br>Glorifiiserte rennestenspoeter<br></br>

Vår vurdering:

4 av 6

18 år gamle white trash-jenta Purslane (Scarlett Johanssen) arver et forfallent hus med to fylliker i New Orleans slum etter sin mor, som hun ikke har sett siden hun var et lite barn.

De to fyllikene, Bobby (John Travolta) tidligere engelskprofessor og Lawson (Gabriel Macht) hans protegé, er heldigvis både kjekke og intelligente. Drømmeren og romantikeren Bobby holder hoff i rennestenen, strør om seg med sitater og inspirerer etter hvert Purslane til å begynne på skolen.

Fint fotografert, men filmen romantiserer forfall og dekandanse på samme måte som filmens Bobby Long gjør det. Livet i rennestenen er slett ikke så verst, virker det som. Til å være en gjeng alkiser som lever på sprit og junk food, ser de også skrekkelig godt ut.

White Trash er ikke hva det er, en fett- og kvisefri Purslane (Scarlett Johanssen) påvirkes ikke av sitt elendige kosthold.
Gabriel Macht og John Travolta spiller romsntiske fylliker.