Kultur

Slutt for «Først og sist»

«Først og sist» går mot slutten på NRK.

  • Nina Lødemel

**Leserne mener:

— Vil ikke savne de pinlig dårlige intervjuene** **Også diskutert:

Hva skjedde på Skavlans siste program?**


Les også

- Fint og vemodig

Ukebladet Se og Hør skriver i dag at det populære underholdningsprogrammet snart skal tas av luften. Fredrik Skavlan (40) er i dag programleder for showet, som gjennomsnittlig trakk 951.000 seere i høst. «Først og sist» er en del av den såkalte Gullrekka på NRK fredag kveld, som kanalen har hatt stor suksess med de siste årene. I 2005-sesongen hadde programmet sin største topp med 1,1 million seere i gjennomsnitt.

Vemodig

Prosjektleder Charlo Halvorsen i NRK bekrefter at showet tas av sendeskjemaet i april, og sier at det var Skavlan selv som tok avgjørelsen.— Fredrik ønsker å ta en pause etter 250 talkshow over nesten ni år, sier Halvorsen til Aftenposten.no- Det er så klart litt vemodig. Det tror jeg alle i redaksjonen og ellers i NRK er enige om. For seerne har det også blitt en del av fredagsvanene, sier prosjektlederen. - Vi har prøvd å forklare ham at dette ikke er måten å skaffe seg venner på, sier Halvorsen til dagbladet.no.

Mesteren av talkshow

Avisen Svenska Dagbladet har kåret Fredrik Skavlan til mesteren av talkshow. Programlederen har selv filosofert over hva som er oppskriften på suksess. - Først og fremst handler det om gjestene og ikke om programlederen. Det gjelder å få gjestene til å samhandle slik at publikum ser på det som en teaterforestilling, møte sine gjester på samme nivå og med respekt. Den beste måten å mislykkes på er å ha en selvopptatt, kul programleder med kred, sier Skavlan. Charlo Halvorsen er glad for all skryt fra svenskene. - Jeg er fornøyd med at redaksjonen har innført et snakkeprogram med ordentlig substans. Etter å ha sett alle programmene tror jeg folk blir litt klokere enn de var før. Hvis vi i tillegg har klart å være underholdende, er vi fornøyd.

Nytt fredagsprogram

Det er fortsatt uklart hva Skavlan gjør når siste program er over 27.april, men han skal fortsette i NRK. - Det får vi begynne å tenke på når rulleteksten går etter siste program. Ikke minst må Fredrik tenke på det selv. Charlo Halvorsen sier at det verserer flere ideer om et nytt fredagskonsept. - Vi har mange ideer, så får vi se hva vi lander på i løpet av våren, sier Halvorsen. Charlo Halvorsen sier at det blir vanskelig å finne en erstatning. - Vi håper og tror at gullrekka skal opprettholdes. Men det er klart at det er en stor jobb å erstatte ham. Det går an å ligge litt søvnløs, sier Halvorsen til dagbladet.no.

**Leserne mener:

— Vil ikke savne de pinlig dårlige intervjuene**

  1. Les også

    - Fint og vemodig

Fredrik Skavlan Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Les mer om

  1. TV