Dette er den norske kandidaten til Nordisk råds filmpris

Filmprisen deles ut for 15. gang

Eili Harboe spiller hovedrollen i «Thelma», som nå er Norges kandidat til Nordisk råds filmpris

Nordisk råds filmpris, som er på 350.000 danske kroner, deles ut 30. oktober under Nordisk råds sesjon i Oslo.

Norges kandidat er Thelma i regi Joachim Trier. Dette er fjerde gangen Trier er nominert til Nordisk råds filmpris, og i 2016 vant han med Louder Than Bombs. Det var første gang prisen gikk til Norge.

Thelma fikk gode anmeldelser da den hadde premiere under filmfestivalen i Haugesund i fjor.

I Aftenposten fikk filmen terningkast 5, og Kjetil Lismoen skrev at Thelma veksler sømløst mellom uskyld og mørke drifter på mesterlig vis. Joachim Trier setter himmel og jord i bevegelse som ingen annen norsk filmskaper før ham.

Nordisk konkurranse

Thelma får konkurranse fra de andre nordiske landene. Disse filmene er nominert:

Danmark:

Finland:

Island:

Sverige:

I hvert av de nordiske landene utpeker en nasjonal jury filmen som skal representere det enkelte land. Den norske juryen har bestått av Inger Merete Hobbelstad, Kalle Løchen og Britt Sørensen.

«I Thelma bruker regissør Joachim Trier grep fra skrekkfilm og eventyr for å fortelle historien om den ensomme, lengtende og sanselige Thelma, i en film som også er en overbevisende skildring av spenningen mellom undertrykkelse og undertrykket. Kreftene som holder igjen, står mot behovene som trenger seg frem, og er fryktinngytende når de får fritt utløp,» skriver de i sin begrunnelse.