Kultur

Hard kritikk mot TV 2: – Hvis de ikke visste at naken-stuntet skulle komme, har de et internt problem

– Sett i etterkant burde vi og «Skal vi danse»-produksjonen nok ha agert, innrømmer TV 2-sjef.

Frank Løke ble kastet ut av TV-programmet «Skal vi danse.» Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

 • Mina Hauge Nærland

Etter at den tidligere håndballspilleren Frank Løke ble kastet ut av TV 2-programmet Skal vi danse på mandag, kommer det nå krass kritikken mot TV-kanalen.

Løke stilte nesten naken på scenen, kun iført et såkalt Borat-kostyme, noe mange reagerte på.

«Dobbeltmoral»

Erik Waatland, redaktør i Medier24, mener TV 2 må ha visst at naken-stuntet skulle komme. Dobbeltmoral, kaller han TV-kanalens reaksjon:

– Det er merkelig at TV 2 lager en forhåndssak på TV2.no med Frank Løke i borat-drakt der tittelen er «Frank Løke (38) ønsker nakensjokk i Skal vi danse», sier Waatland til Aftenposten.

Innslaget på TV2s nettsider ble publisert flere timer før dansefinalen lørdag kveld.

– Og så blir TV 2 «sjokkert» når det samme skjer i tv-programmet om kvelden? TV 2 er ikke et så stort selskap. Evner de ikke å snakke sammen på tvers av avdelinger? Hvis ledelsen ikke var klar over at naken-stuntet skulle komme, har de et problem med internkommunikasjonen, mener redaktøren.

– Det kan virke som om TV 2 fikk behov for å ta avstand fra Frank Løke først da de så omfanget av reaksjonene etter programmet, sier redaktør Erik Waatland i Medier 24. Foto: Eira Lie Jor

Han tror TV-kanalen kan ha fått kalde føtter:

– TV 2 har tatt et knallhardt oppgjør internt i forbindelse med #metoo, og de har tatt avstand fra enkelte holdninger. For meg kan det se ut som at de fikk det travelt med å ta avstand fra Løke først da de så omfanget av reaksjonene etter programmet, sier Waatland.

 • Les også: NHO-sjef Kristin Skogen Lund blir ny konsernsjef i Schibsted

Føler seg sviktet av TV 2

Frank Løke sier mandag til VG at han føler seg sviktet av TV 2.

Da Aftenposten ber TV 2 kommentere dette, svarer de ikke på spørsmålet. Men kanalen innrømmer overfor Aftenposten at de kunne fanget opp forhåndssaken på TV2.no:

– Sett i etterkant burde vi og Skal vi danseproduksjonen nok ha fanget opp og agert på artikkelen i tv2.no, sier TV 2-sjef Jarle Nakken. Foto: Eivind Senneset / TV 2

– Sett i etterkant burde vi og Skal vi danseproduksjonen nok ha fanget opp og agert på artikkelen i tv2.no og forsikret oss om at noe slikt ikke ville skje, men det ble ikke gjort. Stuntet kom som en total overraskelse på produksjonen, skriver programredaktør Jarle Nakken på en e-post til Aftenposten.

Han understreker at TV 2 har redaktøransvar for Skal vi danse, og skriver at det som skjedde under lørdagens sending, ikke var klarert på noen måte.

– Det å ta Frank Løke ut av Skal vi danse var en helhetsvurdering, basert både på «nakenstuntet» som ikke var avtalt – og som vi har tatt avstand fra – og hans oppførsel i etterkant. Det ble gjennomført flere prøver på lørdag hvor Frank Løke danset i vanlige klær, skriver Nakken.

Les mer om

 1. Skal vi danse
 2. Medier
 3. Frank Løke
 4. TV 2

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Frank Løke kastet ut av «Skal vi danse» etter stunt

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Årets bortforklaringer: Byggesprekk, rompeklask og veldig mystiske SMS-er

 3. KRONIKK
  Publisert:

  Kritikken mot Folkeopplysningen er endimensjonal, svulstig og selvhevdende

 4. KOMMENTAR
  Publisert:

  Jeg ønsker meg et program der mediesjefene selv setter søkelyset på mediene og kritiserer seg selv og hverandre

 5. KULTUR
  Publisert:

  «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen avslører sine drømmedeltakere

 6. KULTUR
  Publisert:

  Kritiserer koronadekningen: – Journalistene spør nesten bare hvorfor tiltakene ikke er enda strengere