Skal gjennomgå alt rundt Spellemannprisen

Styreleder Marte Thorsby varsler en grundig evaluering av show, juryordning, priskategorier og fremtidig arrangørby.

Marte Thorsby, styreleder i Spellemann.

Lørdag ble Spellemannprisen delt ut for 43. gang, med et NRK-sendt show fra Stavanger konserthus.

Nico & Vinz ble som forventet Årets Spellemann, Morten Abel fikk en omdiskutert hederspris, mens Emilie Nicolas og Highasakite vant kvelden med to priser hver.

Likevel ble det nok en gang både kritikk og debatt rundt prisutdelingen, og da spesielt om kategorivalg, påmeldingsrutiner og juryordningen.

Jury-kritikk

Aftenposten har for eksempel tatt til orde for at juryen selv må kunne be artister og selskap om å melde på plater, for kanskje å unngå store mangler som Todd Terje i klassen for elektronika i år. En endring av kategorien «årets hit» til «årets låt», er også etterspurt.

Andre medier, som Dagbladet, mener at man må bort fra fokuset på albumformatet. Dette for å få med seg dagens unge elektroartister, som gjerne kun driver med låter og remikser.

Alle spørsmål skal nå gjennomgås, sier styreleder Marte Thorsby i Spellemann.

– For oss er ikke denne debatten rundt Spellemannprisen hverken noe nytt eller overraskende. Slik er det vel hvert år. Vi ønsker å lage en prisutdeling som tilfredsstiller alle, men innser at dette ikke alltid er enkelt, sier Marte Thorsby.

Kan bli ny by

Evalueringen av Spellemann starter kjapt.

– Jeg synes det var et fantastisk show i Stavanger lørdag, men allerede nå på mandag starter vi en grundig evaluering av årets utdeling. Jeg kan ikke forskuttere noe, men vi skal se på alt som kan gjøre Spellemann annerledes og bedre, sier Marte Thorsby.

Et ekstra spørsmål som er oppe nå, er hvor Spellemann-showet skal arrangeres neste år.

Avtalen med NRK og Stavanger konserthus var på tre år, og går ut nå. Skal man fortsette der, bytte til en annen by, eller flytte tilbake til Oslo?

– Dette skal vi diskutere de kommende ukene. Nå er alle eggene i kurven, så dette blir en lang og grundig prosess for å finne den riktige veien videre, sier Marte Thorsby.