Kultur

Narkobaronen Pablo Escobars liv blir til TV-serie

Den beryktede drapsmannens bestialske liv skal til skjermen.

  • Karima Furuseth
  1. august lanserer Netflix sin nye storsatsning: «NARCOS». Serien er basert på virkelige hendelser og forteller historien om narkobaronen Pablo Escobar og Medellín-kartellet, en av de rikeste og mest brutale forbryterorganisasjonene i moderne tid.

På 1980— og 90-tallet ledet Escobar et av historiens mest brutale narkotikakarteller fra Medellín i Sør-Amerika. Han delte ut dusører for å drepe politimenn og gjorde nabolag om til noen av klodens aller farligste steder. Så mange som 500 drap ble rapportert hver måned.

Brasilianske Wagner Moura har lært seg spansk for å spille den beryktede narkobaronen Pablo Escobar.

Les også:

Les også

Her har drapsraten falt med 80 prosent

Serien viser også de blodige og brutale kampene mellom politi— og etterforskningsstyrker i USA og Colombia i jakten på narkotikaens herskere på 1980-tallet. Alle ønsker de å få kontroll på verdens sterkeste råvare: kokain.

— Escobar markerer begynnelsen på fri flyt av kokain til Amerika og Europa, sier regissør og serieskaper José Padilha i en pressemelding.

— Han formet så å si historien.

Stjernespekket serie

Regissør José Padilha står bak populære filmer som Elite Squad og RoboCop . Den kritikerroste, brasilianske skuespilleren Wagner Moura , kjent fra Elite Squad og Elysium, spiller den beryktede Pablo Escobar.

- Pablo Escobar var både elsket og hatet, sier hovedrolleinnehaver Wagner Moura.

— Escobar er en utrolig motsetningsfylt karakter: Han elsket familien sin. Han var elsket - og er fortsatt elsket av mange mennesker i Medellín. Samtidig er han fremdeles en av de mest forferdelige drapsmennene i moderne historie, sier Moura om sin rollefigur i en pressemelding.Boyd Holbrook, kjent fra Gone Girl , og Pedro Pascal, kjent fra serien Game of Thrones , spiller de faktiske DEA-agentene Steve Murphy og Javier Peña.

— Det er uhyggelig hvor mye Pedro Pascal ligner meg, sier Javier Peña.

— For meg er denne serien en viktig historielekse. Og denne fortellingen har alt: løgn, bestikkelser, sex og kjærlighet.

Serien består av 10 episoder som legges ut på strømmetjenesten Netflix 28. august.

Serien er basert på virkelige hendelser om Pablo Escobar og Medellín-kartellet.

Les også

  1. Medellín var stemplet som drapshovedstad

  2. Mexicansk narkobaron har rømt fra fengsel

  3. - Vet du hva du har gjort? - Ja, jeg har akkurat skutt John Lennon

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. TV-serier
  2. Netflix