Kultur

Roman om kongelig bryllup

Ari Behns nye roman handler om en kvinne av folket som gifter seg kongelig.

Hittil har Ari Behn holdt seg langt unna å skrive om sin egen spesielle situasjon. Men hovedpersonen i høstens roman har akkurat samme erfaringsbakgrunn som ham selv. Scanpix

 • Kaja Korsvold

Høstens overraskelse på Gyldendal forlag er at Ari Behn kommer med ny roman. I dag kunne forlagsredaktør Kari Marstein i Gyldendal røpe at innholdet ligger tett opp til virkeligheten.

–Det selvbiografiske går igjen i flere av høstens bøker, sa Marstein som er Behns personlige redaktør da hun lanserte Gyldendals litterære høstliste.

Behns hovedperson, som altså opplever å bli prinsesse, heter Vivian Seving og romanen har fått tittelen "Vivian Seving etc."

–Behn bruker åpenbart av sin personlige erfaring om en inngiftet prinsesse og hennes samtid, sa blant annet Marstein, da hun snakket til pressen om høstens romaner i dag.

Uredd Behn

. Til Aftenposten sier Behns redaktør at hun synes forfatteren er modig som velger dette temaet.

–Han er skikkelig «breial» i boken. Det er veldig morsomt. Han tør å leke. Tenk deg å skrive fra det ståstedet og være så uredd!

I forlagets katalog får vi vite at boken handler om at Vivian Seving er blitt enke, etter en mann hun elsket og som hun oppga mye av friheten for da hun giftet seg. Nå er han død, og hun drar tilbake til Norge, hjemlandet hun kom fra og som hun ikke har besøkt på tyve år.

–Ari Behn har skrevet en intenst raljerende tekst om underholdningsdemokratiet, Vivian Seving... og alt det andre, skriver forlaget.

På banen igjen?

Behn skriver altså ikke bare om en inngiftet kongelig person, han skriver også om underholdning og medier. Marstein vil ikke bekrefte om Behn berører temaer fra debatten som oppsto etter Behns angrep på Carl-Erik Grimstad tidligere i år, men bekrefter at Behn har mye på hjertet.

–Boken kan kanskje sammenlignes med et utrop, sier Behns forlegger.

Romanen lanseres 12. oktober.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Gyldendal har søkt juridisk bistand i Espedal-saken

 2. KULTUR

  – Romaner kan ikke stemples ut av jusens verden

 3. KULTUR

  Sviktende dømmekraft bak utgivelsen av «Elsken»

 4. KULTUR

  Hadde kunstutstilling tre dager før han døde

 5. KULTUR

  Gyldendal trekker diktsamlinger grunnet likhet med andre verk

 6. KULTUR

  «Bokbransjen bør ta etikkdiskusjonene i full åpenhet»