Kultur

Den anerkjente forskeren Jane Goodall mener vi kan takke oss selv for koronaviruset: – Lærer vi ikke nå, blir det vår undergang

LOS ANGELES (Aftenposten): Miljøvernaktivist og forsker Jane Goodall mener menneskeheten kan takke seg selv for koronaviruset. Hun håper vi vil behandle naturen med mer respekt når dette er over.

Jane Goodall (85) har viet livet sitt til naturvern. Hun håper pandemien vil bli et vendepunkt i miljøvernsaken. Her er hun i National Geographics dokumentarserie «Jane Goodall: The Hope», som hadde premiere 1. mai.
  • Mari Glans-Doré

– Det er vår totale mangel på respekt for natur og dyr som har gjort at vi har havnet i dette uføret. Det er den samme likegyldigheten som er årsaken til klimakrisen. Jeg håper inderlig at dette blir en vekker som får oss til å innse at vi er nødt til å endre adferd. For hvis vi ikke lærer av dette, vil det bli vår undergang, sier Jane Goodall (86).

Vitenskapskvinnen ble verdensberømt etter sin banebrytende forskning på sjimpanser i den afrikanske nasjonalparken Gombe på 60-tallet. Siden har hun markert seg som en av verdens fremste miljøvernforkjempere og dyrevernsaktivister.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.