Kultur

Hør Oslo-Filharmonien hylle Beethoven og Verdens miljødag live kl. 20.00

  • Kulturredaksjonen

Fra 22. april spiller orkesteret den digitale konsertserien Mellomspill – veien tilbake i Oslo Konserthus. På Aftenposten.no vil du i tiden fremover kunne oppleve disse konsertene live.

I år er det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født. Over hele den vestlige verden var det planlagt feiringer av den kjente komponisten, men mange av disse er blitt utsatt på grunn av korona.

På kveldens konsert hedrer Oslo-Filharmonien både Beethoven og Verdens miljødag årsjubileum. Denne gang med å spille hans egen hyllest til naturens mangfold, Symfoni nr. 6, med tilnavnet Pastoralesymfonien.

  • Gikk du glipp av konserten hvor Oslo-Filharmonien spilte Skjebnesymfonien. Se den her:

Orkesteret måtte kaste om på jubileumsplanene

Midt i 100-årsjubileet har orkesteret måttet kaste om på alt. De siste ukene har musikere over hele verden søkt nye måter å samarbeide og kommunisere med publikum på. Kjente og ukjente verk er blitt spilt inn på kreative måter.

– Det oppsto jo en slags ny sjanger da hele orkesterverdenen lukket ned, og musikerne begynte å formidle fra sine hjem, sier direktør Ingrid Røynesdal i Oslo-Filharmonien.

– Krisetid er krevende, men åpner også noen muligheter. Mellomspill forteller om veien tilbake til et fullt podium og et fullt konserthus, og konsertene blir gratis. Det er vårt bidrag i en krevende tid for hele samfunnet.

Hun lover et variert program med blant annet verdensstjernen Lise Davidsen.

Les mer om

  1. Mellomspill
  2. Musikkstrømming
  3. Klassisk musikk
  4. Oslo-Filharmonien
  5. Konsert